TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Dünya SON DAKİKA

Ürdün'de Dünya Kupası maçı izdihamı: 1 ölü

✍️ TercihHaber 📖 1 dk okuma
Ürdün'de Dünya Kupası maçı izdihamı: 1 ölü

Ürdün'ün başkenti Amman'da oynanan 2026 FIFA Dünya Kupası eleme maçı sırasında çıkan izdihamda bir kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Ürdün ile Cezayir arasındaki karşılaşma, 6 bin kişilik bir salonda oynanırken, tribünlerde yaşanan yoğunluk faciaya yol açtı.

İzdiham Nasıl Meydana Geldi?

Maçın başlamasıyla birlikte stadyum girişinde ve tribünlerde aşırı kalabalık oluştu. Yetkililer, izdihamın özellikle ikinci yarıda Ürdün'ün beraberlik golü atmasının ardından yaşandığını belirtti. Taraftarların sevinç gösterileri sırasında bir anda kaotik bir durum ortaya çıktı. Olayda 1 kişi hayatını kaybederken, en az 20 kişi yaralandı. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yetkililerden Açıklama

Ürdün İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakanlık sözcüsü, 'Benzer trajedilerin önlenmesi için gerekli tüm tedbirler alınacaktır' ifadelerini kullandı. FIFA da konuya ilişkin taziye mesajı yayımlarken, olayın detaylı bir şekilde inceleneceğini bildirdi.

Bağlam ve Değerlendirme

Maç öncesinde stadyum kapasitesinin üzerinde bilet satıldığı iddiaları gündeme gelirken, güvenlik önlemlerinin yetersizliği tartışma konusu oldu. Spor organizasyonlarında yaşanan bu tür olaylar, özellikle gelişmekte olan ülkelerde altyapı ve güvenlik eksikliklerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Dünya Kupası elemeleri gibi büyük çaplı etkinliklerde, can güvenliğinin her şeyden önce gelmesi gerektiği açıktır.

Etiketler:
ÜrdünDünya KupasıizdihamölümCezayir

İlgili Haberler

Hamas: BM raporu İsrail'in soykırımının kanıtı
Dünya

Hamas: BM raporu İsrail'in soykırımının kanıtı

7 dk önce

İran'da güç savaşı: Devlet televizyonu ve Meclis arasında kritik çatışma
Dünya

İran'da güç savaşı: Devlet televizyonu ve Meclis arasında kritik çatışma

7 dk önce

ABD Senatosu Trump'ın savaş yetkisini kısıtladı
Dünya

ABD Senatosu Trump'ın savaş yetkisini kısıtladı

11 dk önce

ABD Senatosu'ndan Trump'a darbe: İran savaşı durdurma kararı
Dünya

ABD Senatosu'ndan Trump'a darbe: İran savaşı durdurma kararı

13 dk önce