atv ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster, 4 Eylül Cuma akşamı yine farklı sorularla izleyici karşısına çıktı. Bölümün öne çıkan yarışmacılarından avukat Ersoy Zırhlıoğlu, 1 Mayıs ile ilgili soruyu doğru yanıtlayarak 100 bin TL ödülün sahibi oldu. Zırhlıoğlu'nun Kanada cevabı doğru çıktı ve büyük ödüle ulaştı.
1 Mayıs sorusu nasıldı?
Yarışmanın ilerleyen aşamalarında Zırhlıoğlu'nun önüne gelen soru, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün dünyada ilk kez hangi ülkede resmi tatil ilan edildiğine yönelikti. Seçenekler arasında Kanada, ABD, Fransa ve Almanya yer alıyordu. Zırhlıoğlu, doğru cevap olan Kanada'yı seçti. Bu yanıtla 100 bin TL değerindeki soruyu geçerek ödülün sahibi oldu.
Program sunucusu Kenan İmirzalıoğlu, Zırhlıoğlu'nun performansını tebrik etti. Zırhlıoğlu, kararını verirken herhangi bir joker kullanmadı. Böylece yarışmada önemli bir başarı elde etti.
Ersoy Zırhlıoğlu kimdir?
Ersoy Zırhlıoğlu, hukuk alanında eğitim görmüş ve avukatlık kariyerine devam eden bir isim. Yarışmaya hızlı bir başlangıç yapan Zırhlıoğlu, bilgi birikimini ekrana yansıttı. Kim Milyoner Olmak İster'de daha önce de farklı meslek gruplarından yarışmacılar yer almıştı.
Zırhlıoğlu'nun başarısı, sosyal medyada da kısa sürede gündem oldu. İzleyiciler, 1 Mayıs sorusunun cevabını merak etti. Programın bu bölümü, reytinglerde de dikkat çekici bir artış yaşadı.
Programın formatı ve ödül yapısı
Kim Milyoner Olmak İster, Türkiye'de uzun yıllardır yayınlanan bir bilgi yarışması. Yarışmacılar, 12 soruyu doğru yanıtlayarak büyük ödülün sahibi olmaya çalışıyor. 100 bin TL'lik soru, genellikle orta zorluk seviyesinde kabul ediliyor. Zırhlıoğlu'nun bu soruyu jokersiz geçmesi, bilgi düzeyini gösteriyor.
Program, her hafta Cuma akşamları atv'de yayınlanıyor. Sunuculuğunu Kenan İmirzalıoğlu'nun üstlendiği yarışma, geniş bir izleyici kitlesine hitap ediyor. Farklı soru kategorileriyle izleyicilere hem eğlence hem de bilgi sunuyor.
Sosyal medyada yankılar
Zırhlıoğlu'nun 100 bin TL'lik sorusunu doğru yanıtlaması, Twitter ve Instagram'da paylaşıldı. Bazı kullanıcılar, 1 Mayıs'ın hangi ülkede ilk kez resmi tatil olduğunu öğrendiklerini belirtti. Kim Milyoner Olmak İster, bu tür sorularla gündem oluşturmaya devam ediyor.
Öte yandan, programın yapımcıları henüz bir açıklama yapmadı. Ancak Zırhlıoğlu'nun performansı, yarışmanın bu sezonki en dikkat çekici anlarından biri olarak kayıtlara geçti.
Kim Milyoner Olmak İster, bilgi yarışmaları arasında Türkiye'nin en çok izlenen programlarından biri. Yarışmaya katılan avukat Ersoy Zırhlıoğlu, 1 Mayıs sorusunu doğru yanıtlayarak 100 bin TL kazandı. Kanada cevabı doğru çıktı. Bu başarı, hem yarışmacı hem de izleyiciler için unutulmaz bir an oldu.