İstanbul Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında yıkımı yapılan 3 katlı bir binanın kolonu, yan taraftaki yeni inşa edilmiş binanın üzerine devrildi. Olay yerinde büyük bir gürültü duyulurken, çevredeki vatandaşlar panik halinde evlerinden çıktı. Can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığı kazada, yeni binanın dış cephesi ve bir dairenin iç odası ağır hasar aldı.
Kaza anı ve ilk müdahale
Olay, öğle saatlerinde Avcılar'ın Cihangir Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kentsel dönüşüm projesi kapsamında boşaltılan 3 katlı eski bir bina iş makineleriyle yıkılıyordu. Yıkım sırasında binanın bir kolonu beklenmedik bir şekilde koptu ve bitişikteki 7 katlı yeni binanın üzerine düştü. Çevredeki sakinler, 'büyük bir gürültü ve sarsıntı' hissettiklerini belirtti. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, düşen kolonun binaya daha fazla zarar vermemesi için güvenlik önlemleri aldı. Belediye ekipleri de bölgede inceleme başlattı.
Hasar ve önlemler
Kolonun düştüğü yeni binada, dış cephe kaplaması ve bir dairenin yatak odası tamamen harap oldu. Şans eseri o sırada dairede kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi. Bina sakinleri, olayın ardından tahliye edilirken, belediye ekipleri binanın statik durumunu değerlendirdi. Yıkım çalışmaları durdurulurken, firma yetkilileri hakkında soruşturma açıldı. Vatandaşlar, benzer kazaların önüne geçilmesi için daha sıkı denetim talep ediyor.