TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Otokoç Genel Müdürlüğü'ne Silahlı Saldırı: 1 Yaralı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Otokoç Genel Müdürlüğü'ne Silahlı Saldırı: 1 Yaralı

İstanbul Kağıthane'de bulunan Otokoç Genel Müdürlük binasına bugün öğle saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce gerçekleştirilen saldırıda, güvenlik görevlisi olduğu öğrenilen bir kişi hafif şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı, çevredeki bir hastaneye kaldırılırken, polis ekipleri şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Saldırının Detayları

Alınan bilgiye göre, saat 13.30 sıralarında Kağıthane'nin Çağlayan Mahallesi'ndeki Otokoç Genel Müdürlük binası önüne gelen bir araçtan ateş açıldı. Saldırıda, binanın girişinde görevli özel güvenlik görevlisi A.K., bacağından vuruldu. Saldırganlar olay yerinden hızla uzaklaşırken, güvenlik kameraları incelenmeye alındı. Polis, saldırıda kullanılan aracın plakasını tespit ederek, şüphelilerin kaçış güzergahı boyunca operasyon başlattı. Olay yerinde yapılan incelemede çok sayıda boş kovan bulundu.

Soruşturma Sürüyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ve Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Saldırının olası nedenleri arasında şirket çalışanlarına yönelik kişisel husumet veya bir tehdit olabileceği değerlendiriliyor. Olayda yaralanan güvenlik görevlisinin sağlık durumunun iyi olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Şirket yetkilileri, konuyla ilgili adli ve idari sürecin takipçisi olduklarını belirtti.

Bağlam ve Değerlendirme

Otokoç, Türkiye'nin önde gelen araç kiralama ve satış şirketlerinden biri olarak biliniyor. Son yıllarda artan silahlı saldırı olayları, iş yerlerinde güvenlik önlemlerinin sorgulanmasına neden oluyor. Uzmanlar, özellikle büyük şirket merkezlerinde güvenlik taramalarının ve acil durum planlarının gözden geçirilmesi gerektiğini vurguluyor. Bu tür olayların önlenmesi için hem kolluk kuvvetlerinin hem de özel güvenlik birimlerinin koordineli çalışmasının önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Olayla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Etiketler:
otokoçsilahlı saldırıkağıthanegüvenlikyaralı

İlgili Haberler

Ankara'da sevgili dehşeti: Dükkan ve araba kundaklandı, pompalı tüfek tehdidi
Gündem

Ankara'da sevgili dehşeti: Dükkan ve araba kundaklandı, pompalı tüfek tehdidi

5 sa önce

Milli Elektrikli Tren, Halkalı-Uzunköprü Hattında Seferlere Başladı
Gündem

Milli Elektrikli Tren, Halkalı-Uzunköprü Hattında Seferlere Başladı

5 sa önce

Çırağan'daki tarihi çınarlar kuruyor mu? Beşiktaş Belediyesi'ne tepki yağıyor
Gündem

Çırağan'daki tarihi çınarlar kuruyor mu? Beşiktaş Belediyesi'ne tepki yağıyor

5 sa önce

Ankara'da kıskançlık krizi: Sevgilinin salonu ve aracı ateşe verildi
Gündem

Ankara'da kıskançlık krizi: Sevgilinin salonu ve aracı ateşe verildi

5 sa önce