Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun 20'nci kilometresinde, Gaziantep yönüne ilerleyen Selim A. yönetimindeki otomobil, henüz belirlenemeyen bir nedenle alev aldı. Yangın, öğle saatlerinde meydana gelirken, sürücü son anda aracı durdurup kendini dışarı atarak kurtuldu. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, araç tamamen kullanılamaz hale geldi.
Yangın Anı ve Müdahale
Edinilen bilgiye göre, Selim A. idaresindeki 01 AGU 83 plakalı otomobil, TAG Otoyolu'nda seyir halindeyken motor kısmından dumanlar yükselmeye başladı. Sürücü aracı emniyet şeridine çekip durdurduğu sırada alevler kısa sürede büyüdü. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 20 dakikalık çalışmasıyla yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sebebiyle otoyolda kısa süreli trafik yoğunluğu yaşandı.
Olayın Bağlamı ve Güvenlik
Yangının çıkış nedeniyle ilgili incelemeler devam ediyor. Yetkililer, ilk belirlemelere göre yangının motor bölümünde başladığını, olası bir teknik arızanın yangına yol açtığını düşünüyor. Otoyolda seyir halindeki araçlarda yangın çıkması, sürücülerin düzenli bakım ve kontrollerin önemini bir kez daha hatırlatıyor. Uzmanlar, özellikle uzun yola çıkmadan önce aracın motor, lastik ve elektrik aksamlarının kontrol edilmesi gerektiğini vurguluyor. Bu tür olayların can kaybına yol açmadan atlatılması, sürücünün soğukkanlı davranışı sayesinde mümkün oldu.