Ankara-Niğde Otoyolu’nda meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Jandarma Astsubay Üstçavuş Yusuf Ergün, hastanede günlerce verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Acı haber, şehidin Ankara’daki ailesine ve birlikte görev yaptığı arkadaşlarına büyük üzüntü yaşattı.
Kaza anı ve yaralanma
Geçtiğimiz hafta Ankara-Niğde Otoyolu üzerinde meydana gelen kazada, Jandarma Astsubay Üstçavuş Yusuf Ergün ağır yaralanmıştı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Ergün, ardından ambulansla Ankara’daki bir hastaneye kaldırıldı. Durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilirken, yoğun bakımda tedaviye alındı.
Hastane süreci ve şehadet
Yoğun bakım ünitesinde günlerce yaşam mücadelesi veren Yusuf Ergün, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Sağlık ekipleri, solunum ve kalp yetmezliği nedeniyle müdahalelerin yetersiz kaldığını belirtti. Şehadet haberi, ailesi ve silah arkadaşları tarafından büyük bir acıyla karşılandı. Ankara Valiliği yaptığı açıklamada, şehit Ergün’e Allah’tan rahmet, ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı diledi.
Cenaze töreni
Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Yusuf Ergün için Ankara’da düzenlenecek cenaze töreni ile ilgili hazırlıklar başladı. Törenin, askeri protokol çerçevesinde gerçekleştirilmesi ve şehidin naaşının memleketine uğurlanması bekleniyor. Ailesi ve yakınlarının taziyeleri kabul edeceği öğrenildi.
Bu acı olay, trafik kazalarının yol açtığı kayıpları bir kez daha gündeme getirdi. Vatandaşlar, trafik kurallarına uyulması ve dikkatli sürüşün önemine vurgu yaparken, şehit ailesine destek mesajları yağdı.