TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Dünya

Selanik'te iktidar partisi üyelerinin evlerine bombalı saldırı: 1 ölü, çok sayıda yaralı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Selanik'te iktidar partisi üyelerinin evlerine bombalı saldırı: 1 ölü, çok sayıda yaralı

Yunanistan'ın Selanik kentinde bu sabah erken saatlerde, iktidardaki muhafazakar Yeni Demokrasi Partisi üyelerinin evlerini hedef alan üç ayrı bombalı saldırı düzenlendi. Saldırılarda bir kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı. Yerel yetkililer, saldırıların koordineli bir şekilde gerçekleştirildiğini ve terör saldırısı olarak değerlendirildiğini açıkladı.

Saldırının Detayları

Polis kaynaklarına göre, ilk patlama yerel saatle 06.30 sıralarında Selanik'in merkezindeki bir apartman dairesinde meydana geldi. Saldırıda, Yeni Demokrasi Partisi üyesi bir ailenin evine bomba atıldığı belirtildi. Patlamada evde bulunan bir kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Sağlık ekipleri, yaralanan diğer kişileri hastaneye kaldırırken, cankurtaran ekipleri bölgede yoğun çaba sarf etti. İkinci saldırı, şehrin batı yakasında bir başka parti üyesinin evine düzenlenirken, üçüncü saldırı ise kırsal bir bölgede gerçekleşti. Saldırılarda en az 10 kişinin yaralandığı, bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi.

Güvenlik ve Soruşturma

Olayların ardından Selanik'te geniş güvenlik önlemleri alındı. Yunanistan İçişleri Bakanı, olayı 'demokrasiye karşı bir saldırı' olarak nitelendirerek, faillerin bir an önce yakalanması için çalışmaların başlatıldığını duyurdu. Polis, saldırılarla ilgili henüz bir örgütün üstlenmediğini ancak soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü belirtti. Başbakan Kiryakos Miçotakis, olayla ilgili acil toplantı talimatı verirken, muhalefet partileri de saldırıları kınadı.

Siyasi ve Toplumsal Tepkiler

Yunanistan'da son yıllarda siyasi tansiyonun yükseldiği bir dönemde meydana gelen bu saldırı, ülkede derin endişe yarattı. Ana muhalefet partisi SYRIZA lideri Aleksis Çipras, saldırıyı şiddetle kınarken, hükümetin güvenlik politikalarını eleştirdi. Yeni Demokrasi Partisi sözcüsü ise saldırıları 'terör eylemi' olarak tanımladı. Selanik Belediye Başkanı, kentte olağanüstü güvenlik toplantısı çağrısı yaparken, vatandaşlar da olayı protesto etmek için meydanlara akın etti.

Uzmanlar, Yunanistan'da aşırı sağ ve sol gruplar arasında zaman zaman gerilim yaşandığını ancak doğrudan iktidar partisi üyelerini hedef alan bu tür koordineli saldırıların nadir olduğuna dikkat çekiyor. Olayın, ülkedeki siyasi kutuplaşmayı daha da derinleştirebileceği endişesi hakim. Öte yandan, Avrupa Birliği'nden de saldırıya kınama mesajı gelirken, Yunanistan'ın terörle mücadele kapasitesinin artırılması gerektiği vurgulanıyor.

Etiketler:
YunanistanSelanikbombalı saldırıYeni Demokrasi Partisiterör

İlgili Haberler

Venezuela'da deprem felaketi: Can kaybı 2 bin 295'e yükseldi
Dünya

Venezuela'da deprem felaketi: Can kaybı 2 bin 295'e yükseldi

11 dk önce

Kiev'de Rus hava saldırısı: 3 ölü, 25 yaralı
Dünya

Kiev'de Rus hava saldırısı: 3 ölü, 25 yaralı

13 dk önce

Venezuela'daki depremlerde can kaybı 2200'ü aştı, 7 gün yas ilan edildi
Dünya

Venezuela'daki depremlerde can kaybı 2200'ü aştı, 7 gün yas ilan edildi

22 dk önce

JSD6000 Platformu İstanbul Boğazı'ndan Geçti
Dünya

JSD6000 Platformu İstanbul Boğazı'ndan Geçti

22 dk önce