İstanbul Sarıyer'de etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen selde kaybolan 63 yaşındaki Ahmet Derin'in aracının sel sularına kapılarak sürüklendiği anlara ait yeni cep telefonu görüntüleri gün yüzüne çıktı. Görüntülerde, Derin'in kullandığı aracın hızla yükselen suda sürüklenirken çevredeki vatandaşların panik içinde müdahale etmeye çalıştığı görülüyor.
O Anlar Cep Telefonu Kamerasında
Edinilen bilgiye göre olay, Sarıyer'de yoğun yağışın ardından dere yatağının taşması sonucu meydana geldi. Ahmet Derin'in kullandığı otomobil, aniden bastıran sel sularına kapılarak sürüklendi. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından kaydedilen yeni görüntülerde, sel sularının şiddeti ve aracın sürüklenme anı net şekilde görülebiliyor. Görüntüleri çeken kişilerin, "Abi inelim, inelim!" diyerek yardım çağrısında bulunduğu duyuluyor. Ancak artan su seviyesi nedeniyle müdahale edilemediği anlaşılıyor.
Kayıp Şahsı Arama Çalışmaları Sürüyor
Olayın ardından bölgeye sevk edilen AFAD, itfaiye ve polis ekipleri, Ahmet Derin'i bulmak için geniş çaplı arama çalışması başlattı. Ekipler, dere yatağı boyunca ve sel sularının sürüklediği alanlarda arama kurtarma faaliyetlerini sürdürüyor. Sarıyer Belediyesi ekipleri de bölgede temizlik ve hasar tespit çalışmalarına devam ediyor. Yetkililer, sel sularının çekilmesiyle birlikte arama çalışmalarının hız kazanacağını belirtiyor.
Sarıyer'de etkili olan sağanak yağış, kısa sürede su baskınlarına yol açtı. Meteoroloji yetkilileri, bölgede yağışın aralıklarla devam edebileceği uyarısında bulunarak vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Özellikle dere yataklarına yakın bölgelerde yaşayanların tedbirli olması istendi.
Sel Felaketinde Can Kaybı Endişesi
Ahmet Derin'in ailesi ve yakınları, yetkililerden bir an önce olumlu haber bekliyor. 63 yaşındaki Derin'in uzun yıllardır Sarıyer'de yaşadığı ve bölge sakinleri tarafından sevilen bir kişi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan yetkililer, sel sularının neden olduğu hasarın boyutlarını da tespit etmeye çalışıyor.
İstanbul'da son yıllarda artan şiddetli yağışlar, altyapı yetersizliklerini ve dere yataklarının ıslah edilmemesini yeniden gündeme getirdi. Uzmanlar, kent genelinde dere yataklarının temizlenmesi ve yağmur suyu kanallarının güçlendirilmesi gerektiğini vurguluyor. Sarıyer'de yaşanan bu acı olay, sel riskine karşı alınması gereken önlemleri bir kez daha hatırlatıyor.
Olay yerinden elde edilen görüntüler, selin ne kadar hızlı ve yıkıcı olabileceğini gözler önüne seriyor. Vatandaşların kaydettiği görüntülerde, aracın sürüklenmesi sırasında çevredeki insanların çaresizliği dikkat çekiyor. Yetkililer, sel sırasında araç kullanmaktan kaçınılması ve yüksek kesimlere doğru hareket edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.
Bölge Halkı Tedirgin
Sarıyer sakinleri, yaşanan sel felaketinin ardından bölgede benzer olayların tekrarlanmasından endişe duyuyor. Mahalle sakinleri, dere yatağının ıslah edilmesi ve sel sularının kontrol altına alınması için kalıcı çözümler talep ediyor. Yetkililer, incelemelerin sürdüğünü ve gerekli önlemlerin alınacağını bildirdi.
Ahmet Derin'i arama çalışmalarına katılan ekipler, sel sularının getirdiği çamur ve moloz nedeniyle zorluk yaşıyor. Dalgıç ekipleri, dere yatağında ve su birikintilerinde arama yapıyor. Ayrıca, bölgede bulunan güvenlik kameraları da incelenerek olay anına ait daha fazla görüntüye ulaşılmaya çalışılıyor.
İstanbul Valiliği, sel felaketiyle ilgili olarak bir kriz masası oluşturulduğunu ve tüm birimlerin teyakkuz halinde olduğunu açıkladı. Valilik, vatandaşlara sel uyarılarını dikkate almaları ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları çağrısında bulundu.
Bu tür olaylar, kentlerde iklim değişikliğine bağlı aşırı hava olaylarına karşı dirençli altyapı oluşturmanın önemini bir kez daha gösteriyor. Sarıyer'de kaybolan Ahmet Derin'in bulunması için umutlu bekleyiş sürerken, yetkililerin sel risk haritalarını güncelleyerek yapılaşmayı buna göre denetlemesi gerektiği ifade ediliyor.