CHP Grup Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan yolsuzluk iddiası davasının duruşmasına katıldı. Özel, İmamoğlu'nun savunmasını dinlemek üzere Çağlayan Adliyesi'nde bulundu. Duruşma öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Özel, "Bu dava siyasi bir kumpastır. Ekrem Başkan'ın yanındayız. Adalet yerini bulacaktır" dedi.
Duruşma süreci
Duruşma, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. İmamoğlu'nun avukatları, iddiaların somut delillere dayanmadığını savundu. Mahkeme heyeti, tanık dinlenmesi talebini reddederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Özel, duruşma arasında adliye koridorunda gazetecilere konuştu: "Bu süreçte hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğiz. İmamoğlu'nun millet iradesiyle seçildiğini unutanlar, bu davayla gerçekleri değiştiremez."
Siyasi boyut
CHP kanadı, davayı iktidarın muhalefeti sindirme girişimi olarak nitelendiriyor. İmamoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Vicdan ve adalet her zaman kazanır" ifadesini kullandı. Özgür Özel'in duruşmaya katılması, parti içinde dayanışma mesajı olarak yorumlandı. Siyasi analistlere göre, bu dava yerel seçim öncesi siyasi dengeleri etkileyebilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonlar, CHP ile AK Parti arasındaki gerilimi artırıyor. Özel, "Biz korkmuyoruz. Haksızlığa karşı her zaman direneceğiz" diyerek kararlılık mesajı verdi.