Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde bir düğünde skandal anlar yaşandı. Mahalle muhtarı Ali Ayçiçek, havaya ateş açmak istediği sırada silahından çıkan kurşun, 17 yaşındaki Halil İbrahim Edizer'in bacağına isabet etti. Yaralanan genç, hastaneye kaldırılırken, muhtar gözaltına alındı.
Olay anı ve müdahale
Olay, dün akşam saatlerinde Selçuklu ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi'nde bir düğün salonunda meydana geldi. İddiaya göre, mahalle muhtarı Ali Ayçiçek, düğünde havaya ateş açarak eğlenceye katılmak istedi. Ancak silahından çıkan kurşun, kalabalıkta bulunan Halil İbrahim Edizer'in sağ bacağına isabet etti. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı genç, ilk müdahalenin ardından Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Muhtar gözaltına alındı
Polis ekipleri, düğün sonrası kaçmaya çalışan Ali Ayçiçek'i kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Ayçiçek'in emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, ifadesinde olayın kazayla gerçekleştiğini söylediği öğrenildi. Muhtarın, ruhsatsız tabanca kullanması ve kasten yaralama suçundan adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
Toplumda tepki ve güvenlik endişesi
Olay, düğünlerde silah kullanımına yönelik tartışmaları yeniden alevlendirdi. Türkiye'de özellikle kırsal bölgelerde ve bazı kentsel alanlarda düğünlerde havaya ateş açma geleneği, birçok can kaybına ve yaralanmaya neden olmuştu. Uzmanlar, bu tür davranışların cezai yaptırımlarının artırılması ve toplumsal farkındalık oluşturulması gerektiğini vurguluyor. Konya Valiliği'nden yapılan açıklamada, olayın tüm yönleriyle soruşturulduğu ve benzer olayların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınacağı belirtildi.
Bu vaka, kamu görevlilerinin topluma örnek olması gerektiği halde, silah kullanımı gibi riskli davranışlarda bulunmasının, güvenlik zafiyeti yarattığını gözler önüne serdi. Olayın yargıya yansıması ve alınacak karar, benzer durumlar için caydırıcılık açısından önem taşıyor.