Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, FETÖ ile mücadelede önemli bir dönemece girildiğini belirterek, önümüzdeki aylarda Türkiye gündemini yakından ilgilendirecek yeni hukuki süreçlerin başlayacağını açıkladı. Özdemir, bugün devlet kademelerinde itibar gören bazı isimlerin gerçek kimliklerinin ortaya çıkacağını ifade etti.
Özdemir'den çarpıcı uyarı
MHP'li vekil, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ ile mücadelenin yıllardır sürdüğünü ancak örgütün bazı kurumlarda ve toplumun belli kesimlerinde hâlâ etkisini sürdürdüğünü belirtti. "Önümüzdeki dönemde, devletimizin tüm birimlerinde FETÖ'nün gizli kalmış uzantılarına karşı kapsamlı operasyonlar yapılacak. Bu operasyonlar sonucunda bugün itibar edilen çok sayıdaki ismin aslında nasıl bir yapıyla bağlantılı olduğu ortaya çıkacaktır. Milletimiz bu süreçte bazı şaşırtıcı gerçeklerle karşılaşacak" dedi.
Yeni operasyonların detayları
Özdemir, operasyonların özellikle yargı, emniyet ve eğitim kurumlarında yoğunlaşacağını, daha önce yapılan yargılamalarda delil yetersizliği nedeniyle beraat eden veya takipsizlik kararı alan bazı kişilerin yeniden soruşturmaya dahil edileceğini söyledi. Ayrıca, örgüte ait olduğu tespit edilen ancak henüz tasfiye edilmemiş şirketler ve diğer ticari işletmelerin de kapatılacağını aktardı.
Bağlam ve değerlendirme
MHP'li ismin bu açıklaması, FETÖ ile mücadelenin 2016'daki darbe girişiminin ardından başlatılan kapsamlı operasyonlarla sınırlı kalmayacağını, yeni bir boyut kazanacağı yönünde yorumlandı. Siyasi kulislerde, bu açıklamaların özellikle yerel seçimler sonrası oluşacak yeni siyasi atmosferde bir mesaj niteliği taşıdığı değerlendiriliyor. FETÖ'nün toplumsal ve kurumsal alanlarda hâlâ varlık gösterdiği iddiaları, muhalefet kanadında da tartışılmaya devam ediyor. Özdemir'in sözleri, hükümetin terörle mücadele konusunda kararlılığını sürdüreceğine işaret ediyor.