Konya'da Halil İbrahim Turan, evinin önüne park ettiği otomobilinin camının ve aynasının kırıldığını fark etti. Araç kamerasını kontrol eden Turan, zararın aynı sokakta oturan komşusu M.A.E. tarafından yapıldığını belirledi. Olay sonrası gözaltına alınan M.A.E., ifadesinde pişman olduğunu söyledi.
Olay anı kamerada
Merkez Selçuklu ilçesinde yaşayan Halil İbrahim Turan, sabah kalktığında otomobilinin sol ön camının ve yan aynasının kırıldığını gördü. Durumu hemen polis ekiplerine bildiren Turan, daha sonra araçta bulunan güvenlik kamerasını inceledi. Görüntülerde gece saat 03.00 sıralarında bir kişinin aracına sopayla vurduğu anlar yer alıyordu. Turan, görüntülerdeki kişinin komşusu M.A.E. olduğunu fark edince şaşkınlık yaşadı.
Gözaltı ve pişmanlık
Polis ekipleri, kimliği belirlenen M.A.E.'yi kısa sürede gözaltına aldı. Emniyetteki ifadesinde M.A.E., "Yaptığımdan dolayı çok pişmanım. Sinir anında kontrolümü kaybettim" dediği öğrenildi. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Halil İbrahim Turan ise, "Komşumuzla aramızda herhangi bir husumet yok. Neden böyle bir şey yaptığını anlamış değilim. Kamerayı son anda taktırdım, yoksa faili bulmak zor olacaktı" şeklinde konuştu.
Toplumsal bağlam
Komşuluk ilişkilerinin zayıfladığı günümüzde, bu tür olaylar toplumda endişe yaratıyor. Uzmanlar, anlık öfke kontrolünün önemine vurgu yaparken, güvenlik kameralarının suçların aydınlatılmasında kilit rol oynadığını belirtiyor. Olayla ilgili adli süreç devam ediyor.