TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

İzmir merkezli 12 ilde FETÖ operasyonu: 41 şüpheli tutuklandı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
İzmir merkezli 12 ilde FETÖ operasyonu: 41 şüpheli tutuklandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İzmir merkezli 12 ilde FETÖ/PDY'nin güncel eğitim yapılanmasına yönelik düzenlenen geniş çaplı operasyonda gözaltına alınan 80 şüpheliden 41'i tutuklandı. Operasyon, örgütün özellikle eğitim kurumları içindeki yapılanmasını deşifre etmeye odaklandı.

Operasyonun Detayları

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda, şüphelilerin adreslerinde dijital materyallere ve örgütsel dokümanlara el konuldu. Gözaltına alınan şüphelilerin, FETÖ'nün güncel yapılanması içinde öğrenci evleri, dershane ve okul gibi eğitim kurumlarında faaliyet gösterdikleri, örgüte eleman kazandırdıkları ve finans sağladıkları belirlendi. Soruşturma kapsamında şüphelilerin bir kısmının örgütün sivil yapılanmasında 'abi/abla' konumunda oldukları tespit edildi.

Operasyonun İzmir dışında İstanbul, Ankara, Bursa, Konya, Antalya, Mersin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana, Kocaeli ve Manisa'da gerçekleştirildiği öğrenildi. Tutuklanan 41 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklanma kararıyla cezaevine gönderildi. Diğer 39 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bağlam ve Arka Plan

FETÖ/PDY, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde kapsamlı operasyonlarla mücadele edilen illegal bir örgüttür. Örgütün özellikle eğitim alanındaki yapılanması, uzun yıllar boyunca okul, dershane ve yurtlar aracılığıyla etkin olmuş, darbe girişiminden sonra bu kurumlar kapatılmıştır. Ancak örgütün, kapatılan kurumların yerine farklı yöntemlerle eğitim faaliyetlerini sürdürmeye çalıştığı belirtiliyor. Bu operasyon, örgütün güncel eğitim yapılanmasına yönelik en kapsamlı müdahalelerden biri olarak değerlendiriliyor. Yetkililer, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini ve örgütün her türlü faaliyetinin yakından takip edildiğini vurguluyor.

Etiketler:
FETÖoperasyonİzmirtutuklamaPDYeğitim yapılanması

İlgili Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu: CHP büyük ölçüde arındı, iç tartışmalardan kaçınmalıyız
Siyaset

Kemal Kılıçdaroğlu: CHP büyük ölçüde arındı, iç tartışmalardan kaçınmalıyız

34 dk önce

Kılıçdaroğlu'ndan parti rozeti takarken uyarı: Kayyım Gürsel Tekin sözleri gündem oldu
Siyaset

Kılıçdaroğlu'ndan parti rozeti takarken uyarı: Kayyım Gürsel Tekin sözleri gündem oldu

39 dk önce

Meral Akşener Vakfı resmen kuruldu, siyasete geri dönüş sinyali
Siyaset

Meral Akşener Vakfı resmen kuruldu, siyasete geri dönüş sinyali

39 dk önce

CHP'de büyük ayrılık: Özgür Özel liderliğinde 90 vekil yeni parti kurdu
Siyaset

CHP'de büyük ayrılık: Özgür Özel liderliğinde 90 vekil yeni parti kurdu

44 dk önce