TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Yelkenli Teknede 36 Düzensiz Göçmen Yakalandı

✍️ TercihHaber 📖 1 dk okuma
Yelkenli Teknede 36 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ege Denizi'nde İtalya'ya gitmek üzere yola çıkan bir yelkenli teknede 36 düzensiz göçmeni yakaladı. Yapılan açıklamada, ilçe açıklarında bir grup düzensiz göçmenin bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçen ekiplerin, yelkenli tekneyi durdurarak göçmenleri kıyıya çıkardığı bildirildi.

Operasyon Detayları

Sahil Güvenlik Botu tarafından durdurulan teknede, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 36 düzensiz göçmen tespit edildi. Göçmenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve yasa dışı yollarla İtalya'ya gitmeye çalıştıkları öğrenildi. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Düzensiz Göçle Mücadele

Türkiye, düzensiz göçle mücadele kapsamında sahil güvenlik ve kolluk kuvvetleri aracılığıyla denizlerde sıkı denetimler gerçekleştiriyor. Son yıllarda artan göç hareketliliğiyle birlikte, özellikle Ege Denizi'nde yasa dışı geçişleri önlemeye yönelik operasyonlar yoğunlaştırıldı. 2023 yılı içerisinde düzensiz göçmenlerin yanı sıra insan kaçakçılığı şebekelerine yönelik de çok sayıda operasyon düzenlendi.

Yetkililer, düzensiz göçmenlerin hayatını kaybetme riskine karşı uyarılarda bulunurken, bu tür operasyonların insani boyutuna da dikkat çekiyor. Sahil Güvenlik ekipleri, denizde mahsur kalan göçmenleri kurtarmak için 7/24 görev yapıyor.

Bu olay, düzensiz göçün sadece Türkiye için değil, tüm Akdeniz havzası için ciddi bir insani ve güvenlik sorunu olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Uluslararası işbirliği ve kaynak ülkelerdeki sorunların çözümü olmadan bu akışın durması zor görünüyor.

Etiketler:
düzensiz göçsahil güvenlikyelkenli tekneitalyaege denizi

İlgili Haberler

İzmir'de Gezi anması: 'Siyasi intikam hırsıyla sürdürülüyor
Siyaset

İzmir'de Gezi anması: 'Siyasi intikam hırsıyla sürdürülüyor

6 dk önce

Erdoğan'dan CHP'ye sert uyarı: Sokaklar karışmayacak
Siyaset

Erdoğan'dan CHP'ye sert uyarı: Sokaklar karışmayacak

13 dk önce

Erdoğan: Türkiye'nin istikbali her türlü siyasi mülahazanın üstünde
Siyaset

Erdoğan: Türkiye'nin istikbali her türlü siyasi mülahazanın üstünde

17 dk önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası kritik mesajlar verdi
Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası kritik mesajlar verdi

18 dk önce