TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası kritik mesajlar verdi

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası kritik mesajlar verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdoğan, ana gündem maddeleri arasında ABD-İran arasındaki müzakere süreci ve Orta Doğu'da devam eden krizin yer aldığını belirtti. Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin bölgesel istikrar için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğini vurguladı.

ABD-İran müzakereleri ve Türkiye'nin tutumu

Erdoğan, ABD ile İran arasında devam eden müzakere sürecine ilişkin, “Türkiye olarak her iki tarafın da diyalog masasında kalmasını önemsiyoruz. Bölgemizde barış ve istikrar ancak karşılıklı anlayışla sağlanabilir” dedi. İran ile sınır komşusu olan Türkiye'nin, olası bir çatışmadan en çok etkilenecek ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken Erdoğan, bu nedenle sürecin yakından takip edildiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin arabuluculuk rolü üstlenmeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Orta Doğu'daki kriz ve Türkiye'nin güvenlik endişeleri

Orta Doğu'da devam eden krizin Türkiye'nin güvenliğini doğrudan etkilediğini belirten Cumhurbaşkanı, “Suriye'deki istikrarsızlık, Irak'taki siyasi belirsizlik ve İsrail-Filistin çatışması bölgemizi bir ateş çemberine çevirmiştir. Türkiye, bu ateşin sınırlarımıza sıçramaması için tüm tedbirleri alıyor” ifadelerini kullandı. Erdoğan, terörle mücadele operasyonlarının kararlılıkla süreceğini, sınır ötesi harekatların ise uluslararası hukuka uygun şekilde devam edeceğini kaydetti.

Kabine toplantısında alınan diğer kararlar

Toplantıda ekonomi, enerji ve savunma sanayii alanında da önemli kararlar alındı. Erdoğan, enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı verirken, enerji arz güvenliği için yeni yatırımların müjdesini verdi. Savunma sanayiinde yerli üretimin artırılmasına yönelik projelerin hızlandırılacağını belirtti. Ayrıca, deprem bölgesindeki rehabilitasyon çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini ifade etti.

Erdoğan, toplantıda ayrıca NATO'nun genişleme süreci ve Ukrayna-Rusya savaşının bölgesel etkilerinin de değerlendirildiğini söyledi. Türkiye'nin uluslararası platformlarda etkin bir rol oynadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı, “Küresel barış için Türkiye'nin sesi her zaman yapıcı olmuştur” dedi.

Bağımsız değerlendirme

Kabine toplantısının ardından yapılan bu açıklamalar, Türkiye'nin bölgesel krizlere proaktif yaklaşımını ve çok yönlü dış politikasını bir kez daha gözler önüne serdi. ABD-İran müzakerelerinde arabuluculuk teklifi, Ankara'nın bölgede istikrar arayışındaki kararlılığını gösteriyor. Ancak sahadaki dengelerin sürekli değiştiği Orta Doğu'da, bu çabaların somut sonuçlara dönüşmesi zaman alabilir. Bu süreçte Türkiye'nin hem diplomatik hem de askeri hazırlıklarını eşgüdümlü yürütmesi, beklenen faydayı sağlayacaktır.

Etiketler:
Cumhurbaşkanı ErdoğanKabine ToplantısıABD-İran müzakereleriOrta Doğu kriziTürkiye dış politikası

İlgili Haberler

Özel’den iktidar yürüyüşü: Köhnemiş düzeni arkada bırakacağız
Siyaset

Özel’den iktidar yürüyüşü: Köhnemiş düzeni arkada bırakacağız

3 dk önce

Trump'tan İran'a: Müzakereler askıya alındı ama bu savaş demek değil
Siyaset

Trump'tan İran'a: Müzakereler askıya alındı ama bu savaş demek değil

13 dk önce

Tam Birer Gizli Dedektif: Sosyal Medyada Bulamayacağı Bilgi Olmayan 3 Stalker Burç
Siyaset

Tam Birer Gizli Dedektif: Sosyal Medyada Bulamayacağı Bilgi Olmayan 3 Stalker Burç

18 dk önce

CHP kurultayı soruşturmasında MASAK, banka ve SGK kaydı talebi
Siyaset

CHP kurultayı soruşturmasında MASAK, banka ve SGK kaydı talebi

51 dk önce