TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Erdoğan'ın 15 Temmuz Makalesi 44 Ülkede Yayımlandı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Erdoğan'ın 15 Temmuz Makalesi 44 Ülkede Yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz darbe girişiminin 10. yıl dönümü dolayısıyla kaleme aldığı makale, 44 ülkede 24 farklı dilde ve 250'den fazla mecrada yayımlandı. Erdoğan, Türk milletinin demokrasi mücadelesini “emsalsiz” olarak nitelendirirken terörle mücadelede uluslararası iş birliği çağrısı yaptı.

Makalenin İçeriği ve Vurguları

Makalede Erdoğan, 15 Temmuz gecesi milletin gösterdiği direnişi anlatarak, demokrasiye sahip çıkmanın önemine dikkat çekti. Darbecilerin sadece Türkiye'ye değil, tüm bölgeye zarar vermeyi hedeflediğini belirten Erdoğan, FETÖ terör örgütünün uluslararası boyutuna vurgu yaptı. “Türk milleti, tankların önüne çıkarak demokrasisine sahip çıktı” ifadelerini kullanan Erdoğan, bu direnişin dünyada örneği olmayan bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Uluslararası Yankılar ve İş Birliği Çağrısı

Erdoğan, makalesinde terörle mücadelede uluslararası topluma da seslendi. FETÖ'nün sadece Türkiye için değil, tüm dünya için bir tehdit olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, bu örgütle mücadelede ortak adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Makale, başta ABD, Almanya, Fransa, İngiltere ve Suudi Arabistan olmak üzere birçok ülkenin önde gelen gazete ve haber sitelerinde yer aldı. Ayrıca, sosyal medya platformlarında da geniş yankı uyandıran makale, milyonlarca kullanıcıya ulaştı.

15 Temmuz'un Anlamı ve Önemi

15 Temmuz 2016 gecesi, Türkiye'de bir grup asker tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi, halkın sokaklara dökülmesiyle bertaraf edilmişti. 251 kişinin hayatını kaybettiği, 2 binden fazla kişinin yaralandığı gece, Türkiye'nin demokrasi tarihinde önemli bir dönüm noktası oldu. Erdoğan'ın yayımladığı bu makale, hem iç kamuoyuna hem de uluslararası topluma 10 yıl sonra bile bu direnişin unutulmadığını hatırlatmayı amaçlıyor.

Makalenin bu kadar geniş bir yankı bulması, Türkiye'nin demokrasi mücadelesine verilen uluslararası desteğin de bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Önümüzdeki günlerde makalenin farklı dillerdeki yayınlarının devam edeceği, ayrıca bazı üniversitelerde akademik çalışmalara konu olacağı belirtiliyor.

Etiketler:
Erdoğan15 Temmuzdarbe girişimiuluslararası yayındemokrasi

İlgili Haberler

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 19 kişi tutuklandı; 8 kişi adli kontrolle serbest
Siyaset

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 19 kişi tutuklandı; 8 kişi adli kontrolle serbest

10 dk önce

Bahçeli: Türk askeri Kıbrıs Türkü'nün güvenlik sigortasıdır
Siyaset

Bahçeli: Türk askeri Kıbrıs Türkü'nün güvenlik sigortasıdır

20 dk önce

Üç anket sonucu: Yeni parti ve CHP'nin oy oranları netleşti
Siyaset

Üç anket sonucu: Yeni parti ve CHP'nin oy oranları netleşti

25 dk önce

Saadet Partisi'nden 'NATO'ya hayır' pankartı cezasına dava
Siyaset

Saadet Partisi'nden 'NATO'ya hayır' pankartı cezasına dava

45 dk önce