Tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu, Silivri'de düzenlenen Aile Dayanışma Ağı'nın (ADA) 43'üncü buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Adalet ve kul hakkı konularına dikkat çeken İmamoğlu, "Haksızlığa karşı söz söylemek ve kul hakkını gözetmek hepimizin vicdani ve ahlaki sorumluluğudur" dedi. Buluşma, tutuklu yakınlarının bir araya gelerek dayanışma göstermesi amacıyla gerçekleştirildi.
Dayanışma ve Adalet Mesajı
ADA buluşmasında konuşan Dilek İmamoğlu, adalet arayışının sadece bir ailenin değil, tüm toplumun ortak meselesi olduğunu belirtti. İmamoğlu, "Türkiye'nin dört bir yanından gelen ailelerin buradaki duruşu, adalete olan inancımızı güçlendiriyor. Hiçbir güç, haklıların sesini kısamamalı" ifadelerini kullandı. Ayrıca, tutuklu yakınlarının mağduriyetlerinin giderilmesi ve adil yargılanma hakkının korunması gerektiğini vurguladı.
Dayanışmanın Önemi ve Gelecek Perspektifi
Dilek İmamoğlu, bu tür dayanışma buluşmalarının moralsel açıdan büyük önem taşıdığını dile getirdi. "Birlikte olduğumuz sürece hiçbir engel aşılmaz değildir. Bu zorlu süreçte birbirimize sarılarak, birbirimizin gücünden ilham alarak yolumuza devam edeceğiz" dedi. Konuşması sırasında, tutuklu bulunan eşi Ekrem İmamoğlu'nun ve diğer tüm tutukluların bir an önce özgürlüklerine kavuşması temennisinde bulundu.
Siyasi analistler, Dilek İmamoğlu'nun bu açıklamalarının, seçim sürecinde adalet vurgusunu ön plana çıkararak kamuoyunda farkındalık yaratmayı amaçladığını yorumluyor. İBB davası sürecinde ve önümüzdeki dönemde, bu tür sivil toplum buluşmalarının siyasi atmosferi etkilemesi bekleniyor. Adalet arayışı, sadece bir dava değil, toplumsal bir talep olarak gündemdeki yerini koruyor.