Bursa'nın Yenişehir ilçesinde geçtiğimiz hafta yatağında ölü bulunan 45 yaşındaki Naciye B.'nin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada, olayın bir cinayet olduğu ortaya çıktı. İlk belirlemelere göre doğal nedenlerle öldüğü düşünülen kadının, aslında boğularak öldürüldüğü ve cesedinin yatağına taşındığı tespit edildi. Emniyet güçleri, olayla ilgili bir kişiyi gözaltına alırken, soruşturma derinleştiriliyor.
Olayın Detayları ve Sorgu Süreci
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, Naciye B.'nin evinde yapılan ilk incelemede herhangi bir zorlama izine rastlanmamış ve ölümün doğal olduğu düşünülmüştü. Ancak adli tıp raporunda boğulma bulgularına rastlanması üzerine soruşturma cinayet yönünde derinleştirildi. Şüpheli olarak gözaltına alınan O.A., emniyetteki ifadesinde olayı itiraf etti. İddiaya göre, Naciye B. ile aralarında alacak meselesi bulunan O.A., tartışma sonucunda kadını boğarak öldürdü ve ardından cesedi yatağına taşıyarak doğal ölüm süsü verdi.
Soruşturmanın Ardındaki Siyasi Boyut
Olayın aydınlatılmasıyla birlikte, yerel siyasette de yankı uyandırdı. Naciye B.'nin, Yenişehir'de faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşunun aktif üyesi olduğu ve bazı yerel yöneticilerle yakın ilişkilerinin bulunduğu öğrenildi. Bu durum, cinayetin siyasi bir motivasyonla işlenmiş olabileceği ihtimalini gündeme getirdi. Ancak yetkililer, soruşturmanın şu aşamada alacak meselesi üzerine yoğunlaştığını belirtiyor. Olayla ilgili adli süreç devam ederken, Bursa kamuoyu bu acı olayın arkasında başka gerçekler olup olmadığını merak ediyor.