İstanbul'un Bağcılar ilçesinde, annesinden harçlık alamadığı gerekçesiyle evi ateşe verdiği öne sürülen 20 yaşındaki H.Ç., polis ekiplerince yakalandı. Olay, akşam saatlerinde 15 Temmuz Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre H.Ç., annesinden istediği parayı alamayınca evdeki eşyalara benzin dökerek ateşe verdi ve kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürürken, polis ekipleri H.Ç.'nin kısa sürede izini sürerek yakaladı.
Yangında Maddi Hasar Oluştu
İtfaiyenin müdahalesiyle büyümeden söndürülen yangın, evde maddi hasara yol açtı. Olay anında evde annesi ve kardeşlerinin bulunduğu ancak yara almadığı öğrenildi. Gözaltına alınan H.Ç.'nin emniyetteki ifadesinde, annesinden istediği parayı vermemesi üzerine sinir krizi geçirdiğini ve evi ateşe verdiğini söylediği belirtildi.
Güvenlik Kameralarına Yansıdı
Olay anı, çevredeki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde H.Ç.'nin eve girdikten kısa süre sonra dışarı çıkarak uzaklaştığı, ardından evden dumanlar yükseldiği görülüyor. Polis, şüphelinin kaçış güzergâhını tespit ederek bir akaryakıt istasyonunda yakaladı. H.Ç.'nin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
Aile İçi Şiddet ve Ekonomik Sorunlar
Uzmanlar, bu tür olayların aile içi iletişim ve ekonomik sorunların şiddetli tepkilere dönüşebildiğine dikkat çekiyor. Benzer vakaların son yıllarda özellikle büyükşehirlerde arttığına işaret edilirken, ailelerin maddi talepler karşısında çocuklarla etkili iletişim kurması gerektiği vurgulanıyor. Psikologlar, bu tür agresif davranışların altında yatan psikolojik etkenlerin araştırılması gerektiğini belirtiyor.
Toplumda artan ekonomik baskı ve gençlerin işsizlik sorunu, aile içi gerilimleri körükleyen faktörler arasında gösteriliyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. H.Ç.'nin daha önce benzer bir suça karışıp karışmadığı araştırılıyor. Bu tür olayların önlenmesi için hem ailelerin hem de ilgili kurumların daha duyarlı olması gerektiği ifade ediliyor.