Zonguldak'ta dün öğle saatlerinde yaşanan olayda, bir AKP ilçe yöneticisi, kendisine ait bir evin icra yoluyla satılmasına tepki olarak Vakıfbank Soğuksu Şubesi'ni silahla bastı. Saat 14.00 sıralarında meydana gelen olayda, şüphelinin banka içinde rastgele ateş açtığı, ancak herhangi bir yaralanma yaşanmadığı bildirildi. Saldırgan, olay yerine gelen polis ekiplerince gözaltına alındı.
Saldırının detayları
Edinilen bilgiye göre, AKP'nin Zonguldak merkeze bağlı bir ilçesinde yöneticilik yapan M.K., bir süredir icra takibiyle karşı karşıyaydı. Kendisine ait evin icra yoluyla satılacağını öğrenen M.K., dün elinde ruhsatsız tabancayla Vakıfbank Soğuksu Şubesi'ne girdi. Banka çalışanlarına bağırarak 'Hesabıma bloke koydunuz, evimi satıyorsunuz' diye bağırdığı öğrenilen şüpheli, ardından havaya birkaç el ateş etti. Panik anında müşteriler ve çalışanlar kendilerini yere atarken, güvenlik görevlisinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri M.K.'yi ikna ederek gözaltına aldı.
Olayın arka planı
M.K.'nin yaklaşık 3 yıldır AKP'de çeşitli kademelerde görev yaptığı, son olarak ilçe yönetim kurulu üyesi olduğu belirtildi. İcra takibine konu olan evin, banka kredisiyle alındığı ve bir süredir ödenmeyen taksitler nedeniyle icralık hale geldiği öğrenildi. Olayın ardından AKP İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Parti disiplinimiz gereği M.K. hakkında gereken işlemler başlatılmıştır. Olayı kınıyoruz' denildi. Şüpheli M.K., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Zonguldak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise, olayın bir anlık öfke sonucu gerçekleştiği, bankada herhangi bir maddi hasar veya yaralanma olmadığı belirtildi. Valilik, vatandaşları bu tür durumlarda yasal yollara başvurmaya davet etti. Olay, icra süreçlerinin bireyler üzerinde yarattığı psikolojik baskıyı bir kez daha gündeme getirdi.