TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Dünya

ABD ile Rusya arasında posta ve kargo trafiği yeniden başladı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
ABD ile Rusya arasında posta ve kargo trafiği yeniden başladı

Rusya ile Amerika Birleşik Devletleri arasında 2022 yılında durdurulan karşılıklı posta ve kargo gönderimleri yeniden başladı. Rus devlet posta ve kargo kurumu Pochta Rossii, iki ülke arasındaki posta trafiğinin resmen açıldığını duyurdu. Kurumdan yapılan açıklamada, gönderilerin ağırlıklı olarak e-ticaret ürünlerinden oluştuğu belirtildi.

Posta trafiğinin yeniden başlama süreci

Pochta Rossii'nin resmi internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, ABD'ye yapılacak gönderiler için öncelikle Rusya'dan Amerika'ya uçuş yapan ticari havayollarının kullanılacağı ifade edildi. Şirket, lojistik süreçlerin optimize edildiğini ve gönderilerin takip edilebilir olacağını vurguladı. Ayrıca, kargo ücretlerinin güncellendiği ve rekabetçi fiyatlar sunulduğu belirtildi. İlk etapta sadece belirli ağırlık ve boyut sınırlamaları olan gönderiler kabul edilecek.

Uzmanlar: E-ticaret ve ticari ilişkilerde iyileşme sinyali

Uzmanlar, bu adımın iki ülke arasındaki ticari ilişkilerde bir yumuşama olarak yorumlanabileceğini, ancak siyasi ilişkilerde henüz benzer bir adım atılmadığını belirtiyor. Özellikle e-ticaret sektörü, bu gelişmeyi olumlu karşılarken, Rus tüketicilerin ABD'den alışveriş yapma imkanının artabileceği ifade ediliyor. Öte yandan, ABD'de faaliyet gösteren bazı lojistik firmaları, Rusya'ya yönelik yaptırımların devam ettiği bir dönemde bu kararın pratikte ne kadar uygulanabilir olduğu konusunda tereddütlerini dile getiriyor.

Pochta Rossii'nin duyurusu, Rusya'nın uluslararası posta hizmetlerini yeniden canlandırma çabalarının bir parçası olarak görülüyor. Daha önce Çin, Hindistan ve bazı Avrupa ülkeleriyle de benzer anlaşmalar yapılmıştı. Şirket, yıl sonuna kadar ABD'ye yapılan gönderi hacminde önemli bir artış beklediğini açıkladı.

Bu gelişme, iki ülke arasındaki gergin ilişkilerin kısmen de olsa yumuşama potansiyelini akıllara getirse de, uzmanlar siyasi alanda henüz somut bir adım atılmadığı uyarısı yapıyor. Posta trafiğinin başlamasının, ticari ve insani boyutuyla küçük ama anlamlı bir adım olduğu değerlendiriliyor.

Etiketler:
RusyaABDpostakargoe-ticaret

İlgili Haberler

Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb'dan AB'ye tarihi çağrı: Türkiye yakınlaşmalı
Dünya

Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb'dan AB'ye tarihi çağrı: Türkiye yakınlaşmalı

5 dk önce

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Katar Başbakanı ile kritik telefon görüşmesi
Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Katar Başbakanı ile kritik telefon görüşmesi

7 dk önce

11 AB ülkesinden Rusya'ya vize sıkılaştırması çağrısı
Dünya

11 AB ülkesinden Rusya'ya vize sıkılaştırması çağrısı

12 dk önce

İsrail'in Lübnan'a hava saldırısı: 3 ölü
Dünya

İsrail'in Lübnan'a hava saldırısı: 3 ölü

22 dk önce