İstanbul Esenyurt'ta bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, alevlerin fabrikanın bir bölümünü sardığı belirtildi. İlk belirlemelere göre can kaybı veya yaralanma olmadı.
Yangına müdahale sürüyor
Esenyurt ilçesi Akçaburgaz Mahallesi'nde bulunan bir tekstil fabrikasında saat 15.30 sıralarında yangın çıktı. Çalışanların durumu fark etmesiyle tahliye başlatıldı. İhbar üzerine olay yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Alevler, fabrikanın ikinci katındaki depolama alanında yoğunlaştı. Ekipler, yangının çevredeki diğer bölümlere sıçramaması için soğutma çalışması başlattı.
Bölgede güvenlik önlemleri alındı
Yangın nedeniyle fabrika çevresinde geniş güvenlik şeridi oluşturuldu. Polis ekipleri, meraklı vatandaşların olay yerine yaklaşmasını engelliyor. Esenyurt Belediyesi'ne ait itfaiye araçlarının yanı sıra Pendik, Avcılar ve Bakırköy'den de destek ekipleri yola çıktı. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, elektrik kontağından kaynaklanmış olabileceği tahmin ediliyor.
İstanbul'da son aylarda sanayi tesislerinde çıkan yangınlar dikkat çekerken, uzmanlar fabrikalarda periyodik bakım ve yangın güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini vurguluyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.