TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Dünya SON DAKİKA

Yunanistan'da iktidar partisi yöneticilerine bombalı saldırı: 5 yaralı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Yunanistan'da iktidar partisi yöneticilerine bombalı saldırı: 5 yaralı

Yunanistan'ın Selanik kentinde bu sabah erken saatlerde, iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi'nin (ND) üç üst düzey yöneticisinin evine eş zamanlı bombalı saldırı düzenlendi. Patlayıcı düzeneklerle gerçekleştirilen saldırılardan birinde 5 kişi yaralanırken, durumu ağır olan bir kişinin yoğun bakımda entübe edildiği bildirildi. Yetkililer, saldırıları terör eylemi olarak nitelendirirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Eş zamanlı saldırılar

Yerel saatle 04.00 sularında, Selanik'in farklı semtlerinde bulunan ND yöneticilerinin evlerine bombalı düzenekler atıldı. Patlamalarda bir evde yangın çıkarken, diğer iki evde maddi hasar oluştu. En ağır saldırı, bir yöneticinin ailesiyle birlikte yaşadığı apartman dairesine yönelik oldu. Patlamada ağır yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırılırken, yaralılardan birinin yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Polis, olay yerlerinden elde edilen delilleri inceliyor ve saldırganların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Saldırının hedefindeki isimler

Saldırıya uğrayan üç yönetici, Yeni Demokrasi Partisi'nin Selanik teşkilatında önemli görevler üstleniyor. Kimlikleri henüz resmi olarak açıklanmayan yöneticilerden birinin parti genel merkezinde de görev yaptığı belirtiliyor. Saldırıların, Yunanistan'da 21 Mayıs'ta yapılacak genel seçim öncesinde siyasi gerilimi tırmandırmayı hedeflediği değerlendirmeleri yapılıyor.

Yunanistan'da son dönemde siyasi şiddet olaylarında artış yaşanıyor. Geçen ay Atina'da bir siyasi parti binasına molotofkokteyli atılmış, bir gazeteci de evinin önünde saldırıya uğramıştı. Ülkede aşırı sol ve anarşist grupların zaman zaman bu tür eylemler düzenlediği biliniyor. Yeni Demokrasi Partisi yetkilileri, saldırıyı kınarken, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkılması çağrısı yaptı.

Başbakan Kiryakos Miçotakis, olayı yakından takip ettiğini belirterek, güvenlik güçlerine talimat verdiğini açıkladı. Muhalefet partileri de saldırıyı kınayarak, birlik mesajı verdi. Olayın, Yunanistan'da siyasi atmosferi daha da gerdiği yorumları yapılıyor.

Etiketler:
YunanistanSelanikbombalı saldırıYeni Demokrasi Partisisiyasi krizseçim

İlgili Haberler

İspanya'da son 65 yılın en sıcak ilk yarısı yaşandı
Dünya

İspanya'da son 65 yılın en sıcak ilk yarısı yaşandı

16 dk önce

Venezuela'da deprem faciası: Can kaybı 1943'e yükseldi, Erdoğan'a teşekkür
Dünya

Venezuela'da deprem faciası: Can kaybı 1943'e yükseldi, Erdoğan'a teşekkür

30 dk önce

ABD, Venezuela'ya 900'den fazla asker gönderdi: Gerilim tırmanıyor
Dünya

ABD, Venezuela'ya 900'den fazla asker gönderdi: Gerilim tırmanıyor

40 dk önce

Netanyahu'dan Erdoğan'a hedef: 'Kudüs'te hak iddia ediyor
Dünya

Netanyahu'dan Erdoğan'a hedef: 'Kudüs'te hak iddia ediyor

49 dk önce