TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset SON DAKİKA

YENİ Parti ilk toplantısını yaptı: Özgür Özel'den Mansur Yavaş açıklaması

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
YENİ Parti ilk toplantısını yaptı: Özgür Özel'den Mansur Yavaş açıklaması

YENİ Parti, Anadolu Kulübü'nde gerçekleştirdiği ilk toplantısını tamamladı. Oy birliğiyle genel başkan seçilen Özgür Özel, toplantı sonrası basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Özel, partisinin yarın saat 11.00'de Anıtkabir'i ziyaret edeceğini duyururken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın partiye katılıp katılmayacağı sorusuna da yanıt verdi.

Toplantıda neler konuşuldu?

Anadolu Kulübü'nde yapılan toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıda parti tüzüğü, programı ve yol haritası ele alındı. Özgür Özel'in başkanlığındaki toplantıda, partinin kısa ve orta vadeli hedefleri belirlendi. Özel, toplantının ardından yaptığı konuşmada, "YENİ Parti olarak milletimize umut olmak için yola çıktık. İlk toplantımızda parti içi demokrasiye ve katılımcılığa önem vereceğimizin sinyallerini verdik" dedi.

Parti yönetiminin belirlendiği toplantıda, genel başkan yardımcıları ve parti sözcüsü de seçildi. Özel, parti içi görev dağılımının önümüzdeki günlerde netleşeceğini ifade etti.

Mansur Yavaş'ın durumu

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın partiye katılımıyla ilgili olarak, "Mansur Yavaş saygın bir belediye başkanıdır. Şu ana kadar partimize katılma yönünde bir başvurusu olmadı. Ancak biz tüm yerel yöneticilere ve vatandaşlara kapımızı açık tutuyoruz. Kendisiyle görüşmelerimiz devam ediyor" ifadelerini kullandı.

YENİ Parti'nin, önümüzdeki dönemde yerel seçimlerde önemli isimleri kadrosuna katması bekleniyor. Özel, partisinin sadece Ankara'da değil, tüm Türkiye'de teşkilatlanma çalışmalarına hız vereceğini vurguladı.

Anıtkabir ziyareti ve mesajlar

Özgür Özel, yarın saat 11.00'de parti yöneticileriyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret edeceklerini açıkladı. Bu ziyaretin, partinin kuruluş felsefesine ve Atatürk ilkelerine bağlılığının bir göstergesi olduğunu belirten Özel, "Anıtkabir, milletimizin bağımsızlık ve çağdaşlaşma sembolüdür. YENİ Parti olarak bu değerlere sahip çıkacağız" dedi.

Ziyaretin ardından partinin resmi sitesinde ve sosyal medya hesaplarında bir bildiri yayımlanması planlanıyor.

YENİ Parti'nin hedefleri

Toplantıda, partinin ekonomi, eğitim, sağlık ve dış politika alanlarında hazırladığı raporlar da değerlendirildi. Özel, "Türkiye'nin içinden geçtiği bu zor dönemde, halkımıza yeni bir soluk getireceğiz. Partimiz, liyakat ve adalet temelinde yönetilecek" diye konuştu.

Partinin ilk kongresinin yıl sonuna kadar yapılması planlanıyor. Bu kongrede tüm organların seçimle belirlenmesi hedefleniyor.

YENİ Parti, mevcut siyasi partilerden farklı bir söylem ve yöntem geliştirmeyi amaçlıyor. Özel, "Biz eski siyasetin kavgalarından uzak, çözüm odaklı bir siyaset anlayışı benimsiyoruz" dedi.

Siyasi gözlemciler, YENİ Parti'nin özellikle büyükşehirlerde ve gençler arasında karşılık bulabileceğini değerlendiriyor. Partinin önümüzdeki dönemde anketlerde görünürlüğünü artırması bekleniyor.

Etiketler:
yenipartiozgurozelmansuryavassiyasettoplanti

İlgili Haberler

Çankaya Belediyesi'nde yolsuzluk soruşturması: Başkan yardımcısı tutuklandı
Siyaset

Çankaya Belediyesi'nde yolsuzluk soruşturması: Başkan yardımcısı tutuklandı

10 dk önce

Mersin'de 200 milyonluk arsa kumpası son anda engellendi
Siyaset

Mersin'de 200 milyonluk arsa kumpası son anda engellendi

10 dk önce

İmamoğlu'ndan YENİ Parti Kuruluşu Sonrası İlk Açıklama
Siyaset

İmamoğlu'ndan YENİ Parti Kuruluşu Sonrası İlk Açıklama

10 dk önce

Yeni Parti'de yönetim kadrosu netleşti: Meclis ve disiplin kurulu belli oldu
Siyaset

Yeni Parti'de yönetim kadrosu netleşti: Meclis ve disiplin kurulu belli oldu

15 dk önce