Yeni Parti'nin il başkanları, örgütlenme çalışmaları kapsamında karşılaştıkları tabloyu değerlendirdi. Hazine yardımı alamadıklarını ancak halkın ilgisinin yoğun olduğunu dile getiren başkanlar, "Halk hareketinin kuruluşunu görüyoruz" ifadesini kullandı. Parti teşkilatlarının maddi zorluklara rağmen fedakarca çalıştığını vurgulayan il başkanları, önümüzdeki süreçte partinin büyüyeceğine inandıklarını söyledi.
Maddi zorluklar ve fedakarca çalışma
Yeni Parti il başkanları, örgütlenme sürecinde en büyük zorluklardan birinin maddi imkânsızlıklar olduğunu belirtti. Hazine yardımı alamadıkları için parti binalarının kirasını, faturalarını ve diğer giderleri kendi ceplerinden karşıladıklarını ifade eden başkanlar, buna rağmen heyecanlarının yüksek olduğunu dile getirdi. Bir il başkanı, "İl yönetimi olarak bina kirasını cepten ödüyoruz. Ama binayı açtığımızda çayımızı, şekerimizi kendimiz alıyoruz. Bu fedakârlık, partimize olan inancımızın bir göstergesi" dedi.
Başkanlar, Hazine yardımının olmamasının bir eksiklik olduğunu ancak bunun kendilerini yıldırmadığını söyledi. "Biz bu yola gönül verdik. Maddi imkânsızlıklar bizi durduramaz" diyen başkanlar, partinin kuruluş felsefesine olan bağlılıklarını dile getirdi. Ayrıca, partinin genel merkezinin de kısıtlı imkânlarla çalıştığını ancak örgütün moralinin yüksek olduğunu aktardılar.
Halktan yoğun ilgi
İl başkanları, örgütlenme çalışmaları sırasında halkın yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirtti. Kapı kapı dolaştıklarını, mahalle toplantıları yaptıklarını ve insanların Yeni Parti'ye olan ilgisinin her geçen gün arttığını söylediler. Bir il başkanı, "Vatandaşlar bize 'Sizi bekliyorduk' diyor. Bu bize güç veriyor" ifadesini kullandı. Başkanlar, özellikle gençlerin ve kadınların partiye yoğun ilgi gösterdiğini, bu durumun kendilerini umutlandırdığını dile getirdi.
İl başkanları, halkın mevcut siyasi partilerden umudunu kestiğini ve yeni bir arayış içinde olduğunu gözlemlediklerini ifade etti. "Halk, siyasi partilerden bıkmış durumda. Bizim gibi yeni bir oluşuma büyük bir sempatiyle yaklaşıyor" diyen başkanlar, bu ilginin partiye üye kayıtlarına da yansıdığını aktardı. Özellikle sosyal medya üzerinden yürütülen çalışmaların etkili olduğunu, birçok kişinin internet üzerinden iletişime geçerek partiye destek vermek istediğini söylediler.
Halk hareketinin başlangıcı
Yeni Parti il başkanları, yaşanan bu süreci "halk hareketinin kuruluşu" olarak nitelendirdi. Partinin bir siyasi parti olmanın ötesinde bir toplumsal harekete dönüştüğünü belirten başkanlar, "Biz bu ülkede gerçek bir demokrasi istiyoruz. Halkın iradesinin her şeyin üzerinde olduğu bir sistem kurmak istiyoruz. Bu yüzden halkla iç içeyiz" dedi. Başkanlar, parti olarak sloganlarının "Önce Türkiye, Önce Millet" olduğunu ve bu anlayışla çalıştıklarını ifade etti.
İl başkanları, örgütlenme çalışmalarının ilk aşamasında olduklarını, önümüzdeki dönemde daha da genişleyeceklerini söyledi. "Şu an 81 ilde teşkilatlanma çalışmaları sürüyor. Bizler bu sürecin öncüleriyiz. İnşallah kısa sürede tüm Türkiye'de örgütlenmiş olacağız" diyen başkanlar, hedeflerinin yerel seçimlerde güçlü bir şekilde sahada olmak olduğunu kaydetti. Ayrıca, partinin genel başkanının da sık sık illeri ziyaret ederek halkla buluştuğunu, bu ziyaretlerin örgüte moral verdiğini sözlerine ekledi.
Gelecek hedefleri
Yeni Parti il başkanları, önümüzdeki süreçte belirledikleri hedeflerden bahsetti. Öncelikle her ilçede ve beldede teşkilat kuracaklarını, ardından üye sayısını artıracaklarını belirttiler. "Hedefimiz 1 milyon üyeye ulaşmak" diyen başkanlar, böylece partinin sesini daha gür çıkarabileceğini ifade etti. Ayrıca, önümüzdeki seçimlerde milletvekili adayları çıkaracaklarını ve iktidar için çalışacaklarını söylediler.
İl başkanları, partinin kuruluş felsefesinin "Milli Görüş" anlayışına dayandığını ancak bunu günümüz koşullarına uyarladıklarını dile getirdi. "Biz Milli Görüş'ün mirasçısıyız. Ancak bugünün Türkiye'sinde yeni bir vizyonla halkımızın karşısına çıkıyoruz" diyen başkanlar, partinin tüm kesimlere açık olduğunu vurguladı. "Kapımız herkese açık. İster sağcı olsun ister solcu, ister dindar olsun ister laik; biz herkese saygı duyuyoruz. Önemli olan bu ülkenin kalkınması ve halkın refahı" şeklinde konuştular.
Değerlendirme
Yeni Parti'nin il başkanlarının bu açıklamaları, ülkedeki siyasi iklimin bir yansıması olarak okunabilir. Halkın mevcut partilere olan güveninin azaldığı bir dönemde, yeni bir partinin ortaya çıkışı ve halktan bu denli ilgi görmesi, Türkiye siyasetinde bir kırılma yaratabilir. Ancak, maddi imkânsızlıklar ve Hazine yardımının olmaması, partinin kurumsallaşmasının önünde ciddi bir engel teşkil ediyor. Yine de, il başkanlarının kararlılığı ve halkın ilgisi, bu partinin bir halk hareketine dönüşebileceğinin sinyallerini veriyor. Önümüzdeki dönemde Yeni Parti'nin atacağı adımlar, Türkiye siyasetinde yeni bir sayfa açılmasına yol açabilir.