TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Venezuela Depreminde 38 Kişiyi Kurtaran Türk Kurtarmacıya Kahramanlık Nişanı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Venezuela Depreminde 38 Kişiyi Kurtaran Türk Kurtarmacıya Kahramanlık Nişanı

Venezuela’nın başkenti Caracas’ta geçtiğimiz ay meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından uluslararası kurtarma çalışmalarına katılan Türk arama-kurtarma uzmanı İbrahim Eser, enkaz altında kalan 38 kişiyi sağ olarak çıkarmayı başardı. Eser, gösterdiği üstün gayret ve kahramanlık nedeniyle Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından düzenlenen törenle 'Kahramanlık Nişanı'na layık görüldü.

Deprem Bölgesinde 72 Saat Kesintisiz Çalışma

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bünyesinde görev yapan İbrahim Eser, depremin hemen ardından Venezuela’ya gönderilen Türk arama-kurtarma ekibinde yer aldı. Ekip, enkaz altında kalanları tespit etmek için termal kameralar, dinleme cihazları ve köpekli ekiplerle çalıştı. Eser, özellikle bir apartmanın enkazında 14 saat boyunca aralıksız çalışarak 9 kişiyi daha kurtardı.

Venezuelalı yetkililer, Eser’in soğukkanlılığı ve profesyonel yaklaşımının birçok hayatın kurtulmasında kritik rol oynadığını belirtti. Deprem bölgesinde 72 saat kesintisiz çalışan Eser, uykusuzluğa ve zorlu hava koşullarına rağmen moralini yüksek tutarak ekibine öncülük etti.

Kahramanlık Nişanı ve Türkiye-Venezuela İlişkileri

İbrahim Eser’e verilen 'Kahramanlık Nişanı', Venezuela’nın en yüksek sivil onur ödüllerinden biri olarak kabul ediliyor. Düzenlenen törende konuşan Devlet Başkanı Maduro, 'Türk kardeşlerimiz bizim en zor anımızda yanımızdaydı. İbrahim Eser, kahramanlığın sadece savaşta değil, hayat kurtarmada da gösterilebileceğini ispatladı' ifadelerini kullandı.

Törene Türkiye’nin Caracas Büyükelçisi de katılırken, iki ülke arasındaki dostluk bağlarının güçlendiği vurgulandı. Türkiye, daha önce de Venezuela’ya insani yardım ve sağlık malzemesi göndermişti.

Deprem Bölgesinde Durum ve Yardımlar

Depremde 130’dan fazla kişi hayatını kaybederken, 500’e yakın kişi yaralandı. Binlerce bina yıkılırken, on binlerce kişi evsiz kaldı. Uluslararası toplumun yardım çağrılarına Türkiye’nin yanı sıra Meksika, Rusya ve Küba da yanıt verdi. Kurtarma çalışmaları hala devam ederken, enkaz altında kalan 20’ye yakın kişiye ulaşılmaya çalışılıyor.

Venezuela halkı, Türk ekibinin fedakarlığını sosyal medyada sık sık dile getiriyor. 'Teşekkürler Türkiye' etiketiyle paylaşılan videolar milyonlarca kez izlendi.

İbrahim Eser’in bu başarısı, Türk arama-kurtarma ekiplerinin uluslararası alandaki itibarını bir kez daha perçinledi. 2019’da Meksika depreminde de görev alan Eser, 'Her can kurtarma operasyonu dünyaya umut oluyor. Bu nişan, tüm ekip arkadaşlarıma aittir' dedi.

Bu tür insani yardım misyonları, ülkeler arası ilişkilerde diplomasi dışında güçlü bir bağ oluşturuyor. İbrahim Eser’in Venezuela’da bir kahraman olarak anılması, Türk yardımseverliğinin sınır tanımadığını gösteriyor. Umarız bu tür hikayeler, dünyadaki çatışma ve krizlerin gölgesinde insanlığın ortak değerlerini hatırlatmaya devam eder.

Etiketler:
Venezuela depremiİbrahim Eserkahramanlık nişanıarama-kurtarmaTürk kurtarma ekibiuluslararası yardım

İlgili Haberler

Antalya Akseki'deki orman yangını gece boyu süren müdahaleyle söndürüldü
Gündem

Antalya Akseki'deki orman yangını gece boyu süren müdahaleyle söndürüldü

21 dk önce

Mevsim Normali Üstü Sıcakların Ardından Türkiye'ye Sonbahar Yağmurları Geliyor
Gündem

Mevsim Normali Üstü Sıcakların Ardından Türkiye'ye Sonbahar Yağmurları Geliyor

21 dk önce

Ahbap soruşturmasında 10 şüpheli adliyede: Oğuzhan Uğur da aralarında
Gündem

Ahbap soruşturmasında 10 şüpheli adliyede: Oğuzhan Uğur da aralarında

26 dk önce

21 yaş genç eşiyle evlenen ünlü pişman: Fotoğraf gerçeği gösterdi
Gündem

21 yaş genç eşiyle evlenen ünlü pişman: Fotoğraf gerçeği gösterdi

26 dk önce