TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Van'da 3.8 Büyüklüğünde Deprem: Tuşba Sallandı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Van'da 3.8 Büyüklüğünde Deprem: Tuşba Sallandı

Van'ın Tuşba ilçesinde saat 14.23'te 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve AFAD verilerine göre depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. Sarsıntı kent merkezi ve çevre ilçelerde de hissedilirken, kısa süreli paniğe neden oldu. Yetkililer, ilk belirlemelere göre herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığını, saha tarama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Depremin Ayrıntıları ve Bölgenin Depremselliği

Tuşba ilçesinde kaydedilen 3.8 büyüklüğündeki deprem, aynı gün içinde bölgede meydana gelen artçı sarsıntılarla birlikte değerlendiriliyor. Van Gölü havzası, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın etkisi altında olduğu için sık sık orta ve küçük ölçekli depremlerle karşılaşıyor. 2011 yılında 7.2 büyüklüğündeki Van depremin ardından bölgede uzun süreli artçı aktivite devam ediyor.

Yetkililerden Uyarılar ve Alınan Önlemler

Deprem sonrası Van Valiliği ve AFAD ekipleri hemen bölgede incelemelere başladı. Vatandaşlara hasarlı binalara girmemeleri ve resmi uyarıları takip etmeleri çağrısı yapıldı. Yetkililer, depremin ardından herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını ancak tedbiri elden bırakmamak gerektiğini vurguladı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Van'da da deprem bilinci ve hazırlığı önem taşıyor. Uzmanlar, küçük depremlerin büyük depremlerin habercisi olabileceğine dikkat çekerek, vatandaşların deprem çantalarını hazır bulundurmaları ve afet planlarını güncellemelerini öneriyor.

3.8 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden olsa da, can ve mal kaybının olmaması sevindirici. Bölgenin deprem geçmişi düşünüldüğünde, bu tür sarsıntıların normal kabul edilmesi ve bilinçli davranılması gerektiği anlaşılıyor.

Etiketler:
depremvantuşbakandilliafadson dakika

İlgili Haberler

Evleneceğiz çocuk yapacağız diyerek kandırdı
Gündem

Evleneceğiz çocuk yapacağız diyerek kandırdı

15 dk önce

FETÖ ABD'de yeni yapılanma stratejisi belirledi
Gündem

FETÖ ABD'de yeni yapılanma stratejisi belirledi

35 dk önce

Göğe yükselen çağrı: Ezanın tarihçesi ve önemi
Gündem

Göğe yükselen çağrı: Ezanın tarihçesi ve önemi

40 dk önce

Haluk Levent ve AHBAP soruşturması: Kamuoyu yanıltılıyor mu
Gündem

Haluk Levent ve AHBAP soruşturması: Kamuoyu yanıltılıyor mu

1 sa önce