TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Valilik, NATO Zirvesi'nde polislerin zehirlendiği iddiasını yalanladı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Valilik, NATO Zirvesi'nde polislerin zehirlendiği iddiasını yalanladı

Ankara Valiliği, 11-12 Temmuz 2023 tarihlerinde düzenlenen 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde görevli emniyet personeline dağıtılan kumanyaların zehirlendiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Sosyal medyada yayılan ve bazı basın organlarında yer alan haberler üzerine harekete geçen valilik, konuyla ilgili idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Açıklamada, zirve boyunca 40 bini aşkın personelin görev yaptığı, kumanya dağıtımının titizlikle yürütüldüğü belirtildi.

İddialar ve valiliğin yanıtı

Bazı sosyal medya hesaplarında, NATO Zirvesi'nde görevli polislere verilen kumanyaların bozulduğu ve polislerin zehirlenerek hastanelere başvurduğu öne sürülmüştü. Ankara Valiliği, bu iddiaları "kesinlikle doğru değildir" ifadesiyle reddetti. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Zirve süresince görev yapan personelimize sağlıklı ve hijyenik koşullarda hazırlanan kumanyalar dağıtılmıştır. Herhangi bir zehirlenme vakası yaşanmamıştır" denildi. Ayrıca, sağlık birimlerine bu yönde bir başvuru kaydı bulunmadığı vurgulandı.

Soruşturma başlatıldı

Ankara Valiliği, asılsız iddiaların kaynağını tespit etmek ve kamuoyunu yanıltanları belirlemek amacıyla idari soruşturma başlattı. Açıklamada, "Sosyal medyada yayılan ve gerçek dışı bilgiler içeren paylaşımlarla ilgili olarak gerekli hukuki süreç başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi. Yetkililer, vatandaşların yalnızca resmi kaynaklardan gelen bilgilere itibar etmeleri gerektiğini hatırlattı.

NATO Zirvesi'nin güvenlik detayları

36. NATO Zirvesi, Ankara'da büyük bir güvenlik önlemi altında gerçekleşmişti. Zirve boyunca Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 40 binin üzerinde personel görev yapmıştı. Zirve alanı ve çevresinde geniş çaplı güvenlik tedbirleri alınmış, trafiğe kapatılan yollar ve hava sahasında kısıtlamalar uygulanmıştı. Ayrıca, katılımcı devlet başkanları ve heyetlerin konakladığı otellerde sıkı güvenlik protokolleri işletilmişti.

Kumanya hizmetleri ise Ankara Büyükşehir Belediyesi ve özel catering firmaları tarafından sağlanmıştı. Dağıtılan kumanyaların sağlık ve hijyen standartlarına uygunluğu, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince denetlenmişti. Valilik, herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığını, iddiaların tamamen asılsız olduğunu yineledi.

Bu tür asılsız iddiaların kamuoyunda huzursuzluk yaratmaya yönelik olduğu değerlendiriliyor. Yetkililer, benzer provokasyonlara karşı vatandaşların dikkatli olması çağrısında bulundu. Olayla ilgili soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü ve sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

Etiketler:
ankara valiliğinato zirvesipolis zehirlenme iddiasıkumanyadezenformasyonsoruşturma

İlgili Haberler

AK Parti Kadın Kolları, NATO Zirvesi'nde kadın liderliğini tartışacak
Siyaset

AK Parti Kadın Kolları, NATO Zirvesi'nde kadın liderliğini tartışacak

1 dk önce

İmamoğlu 'diploma' davasında hakim karşısında: İstinaf reddine Danıştay itirazı
Siyaset

İmamoğlu 'diploma' davasında hakim karşısında: İstinaf reddine Danıştay itirazı

2 dk önce

Antalya'da Haritalama Çalışması: Girişi Var Ama Sonu Henüz Bulunamadı
Siyaset

Antalya'da Haritalama Çalışması: Girişi Var Ama Sonu Henüz Bulunamadı

3 dk önce

Seferihisar'da başkanvekili seçimi: CHP'li Fuat Gümüş kazandı
Siyaset

Seferihisar'da başkanvekili seçimi: CHP'li Fuat Gümüş kazandı

5 dk önce