YENİ Parti üyeleri, Üsküdar Belediyesi'nde yarın sabah yenilenecek belediye başkan vekilliği seçimi öncesinde bugün akşam saatlerinde Üsküdar Belediyesi binası önünde bir araya geldi. Mitingde konuşan YENİ Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "Zaman ayarlı, kirli bir operasyonla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı. Etkinlik, seçim öncesi partililerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Çelik: 'Demokrasiye Müdahale Ediliyor'
Özgür Çelik, yaptığı konuşmada, Üsküdar Belediyesi'ndeki sürecin demokratik işleyişe aykırı olduğunu savundu. "Yarın yapılacak seçim, aslında bir oldubittiye getirilmek isteniyor. Zaman ayarlı, kirli bir operasyonla karşı karşıyayız. Bu operasyon, sadece Üsküdar'ı değil, tüm İstanbul'u ve ülkemizin geleceğini hedef almaktadır" diyen Çelik, partilileri sağduyuya davet etti. Çelik, seçim sürecinin şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı.
Mitinge katılan partililer, sık sık "Hak, hukuk, adalet" sloganları attı. Ellerinde Türk bayrakları ve YENİ Parti flamaları taşıyan kalabalık, seçim öncesi morallerini yüksek tutmaya çalıştı. Bazı partililer, belediye binası önünde oturma eylemi yaparak sabaha kadar nöbet tutacaklarını belirtti.
Seçim Süreci ve Arka Plan
Üsküdar Belediyesi'nde belediye başkan vekilliği seçimi, daha önceki oturumda yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yarın sabah yeniden yapılacak. Belediye meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşecek seçimde, başkan vekili belirlenecek. YENİ Parti, sürecin kendilerine yönelik bir operasyon olduğunu iddia ederken, diğer partilerden henüz resmi bir açıklama gelmedi.
Üsküdar Belediyesi'ndeki gelişmeler, yerel siyasette gerilimi artırmış durumda. Geçtiğimiz haftalarda belediye binası önünde yapılan protestolar ve basın açıklamaları, kamuoyunun dikkatini çekmişti. YENİ Parti yetkilileri, seçim sürecine gölge düşürülmek istendiğini öne sürüyor.
YENİ Parti'nin Talepleri
Özgür Çelik, konuşmasının devamında, seçim sürecinin uluslararası gözlemciler tarafından izlenmesi çağrısında bulundu. Ayrıca, belediye meclisinde grubu bulunan tüm partilere eşit mesafede davranılması gerektiğini belirtti. Çelik, "Bizler, demokrasinin gereği olarak seçimlere katılıyoruz. Ancak bu seçimlerin gölge altında yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.
Partililer, mitingin ardından olaysız bir şekilde dağıldı. Ancak bazı gruplar, belediye binası önünde sabaha kadar bekleyeceklerini açıkladı. Güvenlik güçleri, olası provokasyonlara karşı önlem aldı.
Üsküdar Belediyesi'ndeki seçim, yerel yönetimlerdeki temsil krizinin bir yansıması olarak görülüyor. YENİ Parti'nin "kirli operasyon" iddiaları, seçim öncesi tansiyonu yükseltirken, yarın yapılacak oylamanın sonucu merakla bekleniyor. Sürecin, sadece Üsküdar'ı değil, İstanbul'daki diğer belediyeleri de etkileyebilecek bir emsal teşkil etme potansiyeli taşıdığı belirtiliyor.