Uşak'ın Banaz ilçesinde bir bankta oturduğu sırada kontrolden çıkan bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan 67 yaşındaki Ahmet Aydemir, tedavi gördüğü hastanede 10 gün sonra hayatını kaybetti. Olay, 25 Mart'ta Banaz ilçe merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ahmet Aydemir, çarşı merkezindeki bir bankta dinlenirken, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği 64 ABU 483 plakalı otomobil, önce kaldırıma çıktı, ardından Aydemir'in üzerine sürüklendi. Kazada ağır yaralanan Aydemir, olay yerine sevk edilen ambulansla Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Kaza Anı ve Müdahale Süreci
Feci kaza, çevredeki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, otomobilin aniden yön değiştirerek kaldırıma çıktığı, bankta oturan Aydemir'i yaklaşık 20 metre sürüklediği görülüyor. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Aydemir, bilinci kapalı olarak hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Aydemir, 4 Nisan'da tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastane yetkilileri, Aydemir'in vücudunda çok sayıda kırık ve iç kanama olduğunu belirtti.
Sürücü Gözaltına Alındı
Kazaya neden olan otomobilin sürücüsü A.K. (38), olayın ardından polis ekiplerince gözaltına alındı. İlk ifadesinde direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söyleyen sürücünün, kaza sırasında cep telefonu ile ilgilendiği iddia edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.K., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak Aydemir'in ölümü üzerine savcılık, sürücü hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan yeniden gözaltı kararı çıkardı. A.K.'nin polisteki işlemleri devam ediyor.
Banaz'da Yasa ve Tepkiler
Ahmet Aydemir'in ölümü, Banaz'da büyük üzüntü yarattı. Aydemir'in cenazesi, Banaz Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Aydemir'in ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aydemir'in oğlu Mehmet Aydemir, gözyaşları içinde yaptığı açıklamada, "Babam bir bankta otururken hayatını kaybetti. Bu kazanın bir an önce aydınlatılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. Banaz Belediye Başkanı Veli Yurtseven de taziye mesajı yayımlayarak, "Ahmet amcamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Kaza ile ilgili adli sürecin takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.
Trafik Güvenliği ve Yaya Önlemleri Tartışması
Bu üzücü olay, ilçede yaya güvenliği ve trafik önlemlerini yeniden gündeme getirdi. Banaz'da özellikle çarşı merkezinde yaya kaldırımlarının işgal edilmesi ve hız sınırı ihlallerinin sık yaşandığı belirtiliyor. Banaz Esnaf Odası Başkanı Hasan Kılıç, "Bu tür kazaların önüne geçmek için belediye ve emniyetle ortak çalışma yapmalıyız. Kaldırımlar araçlar tarafından işgal edilmemeli, hız denetimleri artırılmalı" dedi. Uşak Valiliği ise kaza sonrası yaptığı açıklamada, il genelinde trafik denetimlerinin sıklaştırılacağını ve yaya güvenliği için yeni düzenlemeler yapılacağını duyurdu.
Ahmet Aydemir'in ölümü, trafikte yayaların korunmasız olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Benzer kazaların yaşanmaması için sürücülerin dikkatli olması ve trafik kurallarına uyması hayati önem taşıyor. Olayla ilgili adli soruşturma sürüyor.