Seçilmiş Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'nın tarihi Ulus Hali'ne yaptığı ziyarette vatandaşlar ve esnafla bir araya geldi. Ziyaret sırasında yoğun ilgi nedeniyle kısa süreli izdiham yaşanırken, Özel vatandaşların sorunlarını dinledi ve taleplerini not aldı.
Esnaf ve vatandaştan büyük ilgi
CHP lideri Özgür Özel, sabah saatlerinde Ankara'nın köklü ticaret merkezlerinden Ulus Hali'ne gitti. Hal esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlar, Özel'i uzun süre alkışlayarak karşıladı. Özel, teker teker esnafı ziyaret ederek hal hatır sordu, ekonomik sıkıntılar ve pazardaki durum hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında bazı vatandaşların fotoğraf çektirmek istemesi ve sohbet etmek için yoğunlaşması kısa süreli izdihama neden oldu. Özel, güvenlik görevlilerinin uyarılarına rağmen kalabalıkla yakından ilgilenmeye devam etti.
Pazar esnafının sorunları masaya yatırıldı
Ziyaretin ana gündem maddesi, pazar esnafının yaşadığı ekonomik zorluklar oldu. Özel, özellikle artan girdi maliyetleri, kira artışları ve alım gücündeki düşüşle ilgili esnafın şikayetlerini dinledi. Bir esnaf, "Geçen yıla göre satışlarımız yüzde 30 düştü. Müşteri gelmiyor, gelen de az alıyor" dedi. Özel, sorunların çözümü için parti olarak çalışma yapacaklarını belirtti. Ayrıca haldeki hijyen ve altyapı sorunlarına da dikkat çekildi.
Siyasi mesajlar ve gelecek planları
Özgür Özel, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "Esnafımızın ve vatandaşımızın derdi bizim derdimiz. Bu ülkede üreten, satan, alın teri döken herkesin yanındayız. İktidara geldiğimizde önceliğimiz küçük esnafı rahatlatmak olacak" ifadelerini kullandı. CHP lideri, Ankara'nın farklı semtlerinde de benzer ziyaretler yapacağını duyurdu.
Ankara'nın tarihi Ulus semti, başkentin en eski ticaret merkezlerinden biri olarak biliniyor. Hal bölgesi, özellikle sebze ve meyve ticaretinin kalbinin attığı yer olarak öne çıkıyor. CHP liderinin bu ziyareti, yerel esnafın sorunlarını doğrudan dinleme ve çözüm önerileri geliştirme amacı taşıyor. Siyasi partilerin pazar yerlerini ziyaret etmesi, seçim dönemlerinde sıkça rastlanan bir uygulama olsa da Özel'in bu ziyareti, normalleşme sürecinde toplumun farklı kesimlerine dokunma stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.