Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığıyla Venezuela'ya arama kurtarma ekipmanları, acil ihtiyaç malzemeleri, gıda ve hijyen kitleri gönderildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, yardımların depremden etkilenen bölgelere ulaştırılmak üzere Venezuela makamlarına teslim edildiğini bildirdi.
Yardım paketinin içeriği
TİKA koordinasyonunda hazırlanan yardım malzemeleri arasında şunlar yer alıyor:
- Arama kurtarma ekipmanları
- Acil ihtiyaç malzemeleri
- Gıda kolileri
- Hijyen kitleri
Bakan Ersoy, yaptığı açıklamada, "Venezuela'da meydana gelen deprem felaketinin ardından kardeş ülke halkının yanında olduğumuzu göstermek için bu yardımları hazırladık. TİKA ekiplerimiz, malzemelerin yerel makamlara ulaştırılmasını sağladı" ifadelerini kullandı.
Türkiye-Venezuela ilişkileri
Türkiye ve Venezuela arasındaki diplomatik ilişkiler son yıllarda giderek güçleniyor. İki ülke arasında ticaret hacmi artarken, kültürel ve insani alanlarda da iş birliği derinleşiyor. TİKA, daha önce de Venezuela'da çeşitli kalkınma projeleri yürütmüştü. Bu yardım, iki ülke arasındaki dayanışmanın somut bir örneği olarak değerlendiriliyor.
Venezuela'da yaşanan depremin ardından uluslararası toplum da yardım çağrılarında bulunmuştu. Türkiye'nin bu hızlı müdahalesi, dostane ilişkilerin bir yansıması olarak görülüyor. Yardımların bölgedeki acil ihtiyaçları karşılaması bekleniyor.