Bursa'nın İznik ilçesinde dün akşam saatlerinde serinlemek için İznik Gölü'ne giren iki kişi, bir süre sonra gözden kayboldu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen jandarma, AFAD ve sahil güvenlik ekipleri, bölgede geniş çaplı arama çalışması başlattı. Yaklaşık 12 saat süren aramanın ardından iki kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
Arama çalışmaları nasıl yürütüldü?
İznik Gölü'nün kıyı kesiminde dün akşam saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayda, arkadaşlarıyla birlikte göl kenarına gelen Ali K. (28) ve Mehmet T. (32) isimli iki kişi, yüzmek için suya girdi. Bir süre sonra arkadaşları Ali K. ve Mehmet T.'yi suyun üzerinde göremeyince durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine jandarma, AFAD, sahil güvenlik ve İznik Belediyesi'ne ait su altı arama ekipleri sevk edildi. Gece boyunca arama çalışmalarını sürdüren ekipler, sabahın erken saatlerinde iki kişinin cesedini gölün yaklaşık 50 metre açığında, 4 metre derinlikte buldu.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı
Cesetler, İznik Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. İlk belirlemelere göre, iki kişinin boğularak hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar, gölde zaman zaman akıntı ve ani derinleşmeler olduğunu, bu nedenle yüzmek için belirlenmiş alanların dışına çıkılmaması gerektiğini belirtti. İznik Gölü, özellikle yaz aylarında serinlemek isteyenlerin akınına uğrarken, yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
Bu tür olayların önüne geçmek için yerel yönetimlerin gölde cankurtaran bulundurması ve yüzme alanlarının işaretlenmesi gibi önlemler alması gerektiği ifade ediliyor. İznik Gölü'nde daha önce de benzer boğulma vakaları yaşanmıştı.