Trabzonspor'da UEFA Avrupa Ligi'ne veda edilmesinin ardından teknik direktör Fatih Tekke'nin maç sonrası açıkladığı istifa kararı yönetim tarafından kabul edilmedi. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, deneyimli teknik adamın görevine devam edeceği ve takımın başında pazar günü oynanacak Amedspor karşılaşmasına çıkacağı belirtildi. Karar, taraftarlar arasında farklı yorumlara neden olurken, yönetimden gelen bu hamle kamuoyunda merakla bekleniyordu.
Ferencvaros karşısında alınan sonuç ve istifa kararı
Trabzonspor, Avrupa Ligi play-off turunda Macaristan temsilcisi Ferencvaros ile oynadığı rövanş maçında sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılmasına rağmen, ilk maçta 2-0 kaybettiği için turnuvaya veda etmişti. Bu sonucun ardından düzenlenen basın toplantısında duygusal anlar yaşayan Fatih Tekke, "Bu takımın başında daha fazla devam edemem. İstifamı sunuyorum" ifadelerini kullanmıştı. Ancak yönetim kurulu toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, Tekke'nin istifasının kabul edilmediği vurgulandı. Kulüpten yapılan açıklamada, "Teknik direktörümüz Fatih Tekke'nin istifası değerlendirmeye alınmış olup, kendisiyle yapılan görüşmeler sonucunda görevine devam etmesi kararlaştırılmıştır" denildi. Ayrıca Tekke'nin, 1 Eylül Pazar günü Amedspor ile oynanacak kritik lig maçında takımın başında olacağı ifade edildi.
Yönetimin güven oyu ve hedefler
Başkan Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulu üyelerinin, Fatih Tekke ile bir araya gelerek görüştüğü ve projelerine olan inancını dile getirdikleri öğrenildi. Tekke'nin istifa kararından kısa süre sonra taraftarlardan da destek mesajları gelmesi dikkat çekti. Bordo-mavili taraftarlar, teknik direktörlerine sahip çıkarak sosyal medyada #FatihTekkeKal etiketiyle kampanya başlattı. Yönetim, hedeflerinin ligde şampiyonluğa oynamak olduğunu ve Tekke'nin de bu hedef doğrultusunda en doğru isim olduğunu değerlendirdi. Kulüp kaynaklarından edinilen bilgilere göre, teknik direktörün devam etmesi konusunda tüm yönetim kurulunun görüş birliği sağladığı belirtildi.
Takımın durumu ve gelecek planları
Avrupa'da hayal kırıklığı yaşanmasına rağmen lige iyi bir başlangıç yapmak isteyen Trabzonspor, ilk iki haftada bir galibiyet ve bir beraberlik alarak 4 puan topladı. Tekke yönetiminde hücum hattında yaşanan sorunların çözülmesi için transfer çalışmaları da sürüyor. Kulüp, ara transfer dönemine kadar mevcut kadroyla maksimum verimi almayı hedefliyor. Amedspor maçı öncesi takımda sakatlık durumları bulunan oyuncuların durumu belirsizliğini korurken, Tekke'nin bu maçta rotasyon yapması bekleniyor. Pazar günü saat 19.15'te oynanacak zorlu mücadele öncesinde bordo-mavililerde teknik ekibin rakip analizleri tamamlandı. Futbolcuların moral motivasyonu için yönetim, maç öncesinde prim açıklaması yapacağını da duyurdu.
UEFA Avrupa Ligi'ne veda eden Trabzonspor'un önünde artık tamamen lige odaklanmak kalıyor. Fatih Tekke'nin istifasının kabul edilmemesi, kulüp içindeki hava değişiminin olumlu yönde olduğunu gösterirken, teknik direktörün de bu güveni boşa çıkarmamak için var gücüyle çalışacağı vurgulanıyor. Bordo-mavili camianın gözü şimdi Amedspor maçında. Bu kararın ardından takımın sahada nasıl bir performans sergileyeceği merakla bekleniyor.