TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Spor

Trabzonspor, Al Sadd'a tek golle mağlup oldu

✍️ TercihHaber 📖 3 dk okuma
Trabzonspor, Al Sadd'a tek golle mağlup oldu

Trabzonspor, yeni sezon öncesi Avusturya'da kamp çalışmaları kapsamında karşılaştığı Katar temsilcisi Al Sadd'a 1-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın tek golü 57. dakikada Al Sadd'ın yıldız oyuncusu Akram Afif'ten geldi. Bordo-mavili ekip, hazırlık sürecindeki ikinci yenilgisini alırken, teknik direktör Abdullah Avcı maç sonunda takımın gelişiminden memnun olduğunu ancak eksiklerin de bulunduğunu ifade etti.

Maçın Özeti ve Kritik Anlar

Avusturya'nın Graz kentindeki Merkur Arena'da oynanan mücadeleye Trabzonspor, Uğurcan Çakır, Larsen, Baniya, Denswil, Eren, Berat, Bakasetas, Pepe, Trezeguet, Nwakaeme ve Cornelius ilk on biriyle başladı. İlk yarıda dengeli bir oyun sergileyen Karadeniz ekibi, özellikle Nwakaeme'nin kanat bindirmeleriyle etkili olmaya çalıştı ancak final paslarında yetersiz kaldı. Al Sadd ise hızlı hücumlarla zaman zaman tehlikeli oldu, fakat ilk yarıda gol bulamadı.

İkinci yarının başında Trabzonspor, oyuncu değişiklikleriyle daha ofansif bir görünüm kazandı. Ancak 57. dakikada gelişen Al Sadd atağında Afif, ceza sahası dışından yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu gol, maçın da kaderini belirledi. Trabzonspor, son bölümlerde baskısını artırdıysa da skoru değiştiremedi.

Teknik Direktörün Değerlendirmesi

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, oyuncularının sahaya koyduğu mücadeleden memnun olduğunu belirtti. Avcı, "Hazırlık maçlarında önemli olan oyuncularımızı yeni sezona hazır hale getirmek. Bugün bazı bölümlerde iyi işler yaptık, bazı bölümlerde ise eksiklerimiz var. Özellikle hücumda daha fazla üretken olmamız gerekiyor. Önümüzdeki maçlarda bu eksikleri gidereceğiz" şeklinde konuştu.

Takım kaptanı Uğurcan Çakır ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yeni sezon hazırlıklarımız devam ediyor. Bugün eksiklerimizi gördük, daha çok çalışacağız" ifadelerini kullandı. Al Sadd cephesinde ise teknik direktör Juan Manuel Lillo, galibiyetten memnun kaldığını ancak takımının hala gelişim aşamasında olduğunu söyledi.

Trabzonspor'un Kamp Süreci ve Hedefleri

Bordo-mavili ekip, geçtiğimiz sezonu zorlu bir süreçten geçerek 9. sırada tamamlamıştı. Yeni sezonda kadroda yapılan yeniliklerle daha iyi bir görüntü hedefleniyor. Kulüp, transfer döneminde şu ana kadar stoper Baniya ve orta saha Malkowski gibi isimleri kadrosuna kattı. Ayrıca yurt dışından da bazı transfer girişimleri sürüyor.

Avusturya kampındaki ilk hazırlık maçında Trabzonspor, Eredivisie ekibi Twente'ye 2-1 mağlup olmuştu. Bugünkü Al Sadd maçı, kampın ikinci karşılaşmasıydı. Bordo-mavili takım, kamp programı kapsamında önümüzdeki günlerde bir karşılaşma daha yapacak. Bu maçla birlikte oyuncuların performansı değerlendirilecek ve transfer çalışmaları şekillenecek.

Taraftarlar ise yeni sezonda takımın şampiyonluk hedefini dillendiriyor. Özellikle Avcı yönetiminde takımın oyun anlayışının oturmasıyla birlikte daha başarılı olunacağı konuşuluyor. Ancak kadrodaki belirsizlikler ve sakatlıklar, teknik ekibi zorlayan konular arasında. Özellikle savunmanın göbek bölgesinde yaşanan sakatlıklar, alternatif arayışını da beraberinde getirdi.

Sonuç ve Beklentiler

Trabzonspor'un hazırlık maçlarındaki sonuçları, sezon başlangıcı için birer gösterge olarak değerlendiriliyor. Takımın henüz istenen seviyede olmadığı, ancak zamanla toparlanacağı öngörülüyor. Al Sadd maçındaki mücadele, bordo-mavili taraftarlara umut verirken, hücum hattındaki sorunlar ise çözülmesi gereken başlıklar olarak öne çıkıyor. Yeni sezonun ilk resmi maçı, 5 Ağustos'ta Süper Lig'de İstanbulspor deplasmanında oynanacak. Teknik heyet ve oyuncuların, bu süre zarfında çalışmalarına hız kesmeden devam etmesi bekleniyor.

Etiketler:
trabzonsporal saddhazırlık maçıabdullah avcı

İlgili Haberler

UEFA Uluslar Ligi'nde 4. hafta sona erdi: İşte tüm sonuçlar
Spor

UEFA Uluslar Ligi'nde 4. hafta sona erdi: İşte tüm sonuçlar

12 dk önce

İspanya Hırvatistan'ı 2-1 Yendi, Uluslar Ligi'nde 4'te 4 Yaptı
Spor

İspanya Hırvatistan'ı 2-1 Yendi, Uluslar Ligi'nde 4'te 4 Yaptı

22 dk önce

Harry Kane, Peter Shilton'ın 36 Yıllık Milli Takım Rekorunu Egale Etti
Spor

Harry Kane, Peter Shilton'ın 36 Yıllık Milli Takım Rekorunu Egale Etti

33 dk önce

Harry Kane rekoru egale etti: İngiltere 3-0 Çekya
Spor

Harry Kane rekoru egale etti: İngiltere 3-0 Çekya

43 dk önce

”
Yorumko SPONSORLU
Gerçek insanlar, gerçek yorumlar. Yorum yap, ek gelir elde et — kredilerini hediye çekine çevir.
Google yorumu satın al Yorum yap, kazan
Para kazandıran uygulamalar Evden ek gelir Instagram takipçi satın al Blog
Finans & ödeme kaynakları SPONSORLU
₺ fintech.tr
Türkiye fintech ekosistemi: TCMB/SPK listeleriyle doğrulanmış şirket dizini, 65 terimlik sözlük ve kaynaklı analizler.
Fintech nedir?Şirket diziniSözlük
◧ payments.tr
Ödeme sistemleri rehberi: sanal POS, linkle ödeme, marketplace altyapısı ve ödeme kuruluşu seçimi.
Sanal POSÖdeme kuruluşlarıLinkle ödeme
€ SEPA.tr
SEPA, IBAN ve euro transfer rehberi: 30'dan fazla ücretsiz araç, banka SEPA desteği ve gerçek maliyet hesabı.
IBAN doğrulamaSEPA mı SWIFT mi?Tüm araçlar
Diğer kaynaklar
nobelimplants.com İNGİLİZCE Dental implant tedavileri hakkında hasta bilgilendirme ve tedavi koordinasyon platformu. allon6.co.uk İNGİLİZCE All-on-6 ve tam çene implant tedavisi: maliyet, uygunluk ve tedavi planlama bilgi kaynağı.
Bu üç site aynı bağımsız yayın ağının parçasıdır ve birbirini tamamlar: sektör verisi, ödeme altyapısı ve Avrupa transferleri. Diğer kaynaklar bilgilendirme amaçlıdır; sağlık içerikleri tıbbi tavsiye yerine geçmez.
O
Offerqo SPONSORLU
Diş klinikleri için teklif platformu — diş bazında tedavi planı, hastanın dilinde markalı teklif, okunma anında bildirim.
30 gün ücretsiz dene Türkçe
◆
valid.tr SPONSORLU
Google Maps’teki her kategori ve bölge için işletme listesi indirin — isim, telefon, adres ve web sitesi tek dosyada, kod bilgisi gerekmeden.
İşletme listesi indir Sektör rehberi
Diş klinikleri Kuyumcular Emlak ofisleri Avukatlar Eczaneler