TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Trabzon'da inşaat temelinde ölü bulunan işçinin yakınları adalet istiyor

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Trabzon'da inşaat temelinde ölü bulunan işçinin yakınları adalet istiyor

Trabzon'un Araklı ilçesinde dün sabah saatlerinde bir inşaat şantiyesinde çalışan 30 yaşındaki Ferhat Uzun, temel çukurundaki su birikintisinde ölü bulundu. Olayın ardından başlatılan soruşturmada, Uzun'un elektrik akımına kapılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Aile ve yakınları, olayın şüpheli olduğunu belirterek adli sürecin titizlikle yürütülmesini talep ediyor.

Olay anı ve ilk müdahale

İddiaya göre, inşaatın temel kazısı sırasında biriken yağmur suyunda elektrik akımı bulunuyordu. Uzun'un çalışma arkadaşları, onu hareketsiz halde suda görünce durumu hemen 112 Acil Servis'e bildirdi. Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemelerde Uzun'un hayatını kaybettiği belirlendi. Ölüm nedeni olarak yapılan ilk değerlendirmede elektrik çarpması ihtimali öne çıkarken, kesin sonuç otopsi raporuyla netleşecek.

Aile ve iş güvenliği tartışmaları

Ferhat Uzun'un ölümü, inşaat sektöründe iş güvenliği önlemlerini bir kez daha gündeme taşıdı. Olayın ardından bölgeye gelen iş müfettişleri, şantiyede incelemelerde bulundu. İş güvenliği uzmanları, temel çukurlarında biriken suların acilen tahliye edilmesi ve elektrik tesisatının düzenli kontrol edilmesi gerektiğini vurguluyor. Aile avukatı, olayın iş cinayeti olduğunu belirterek, sorumluların yargı önüne çıkarılması için hukuki süreci başlattıklarını açıkladı.

Bölgede benzer olaylar

Trabzon ve çevresinde son yıllarda inşaat sektöründe iş kazaları sıkça yaşanıyor. 2023 yılında yayımlanan bir rapora göre, Türkiye'de her gün ortalama 4 işçi iş kazalarında hayatını kaybediyor. Uzun'un ölümü, bu rakamların arkasındaki ihmalleri sorgulatıyor. Sendikalar ve işçi örgütleri, iş güvenliği denetimlerinin artırılması çağrısında bulunuyor.

Ferhat Uzun'un cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından memleketi Trabzon'da toprağa verilecek. Ailesi, adaletin yerini bulması için yetkililerden destek bekliyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Etiketler:
Trabzoninşaat kazasıiş cinayetiFerhat UzunAraklıiş güvenliği

İlgili Haberler

CHP'de Gürsel Tekin Görevden Alındı mı? İl Başkanlığı'nda Kayyım Krizine Yanıt
Siyaset

CHP'de Gürsel Tekin Görevden Alındı mı? İl Başkanlığı'nda Kayyım Krizine Yanıt

13 dk önce

Cumartesi Anneleri 1114. Haftada Mehmet Ertak İçin AİHM'yi Hatırlattı
Siyaset

Cumartesi Anneleri 1114. Haftada Mehmet Ertak İçin AİHM'yi Hatırlattı

48 dk önce

İstanbul'da Temmuz Enflasyonu: En Yüksek Artış Sağlık Harcamalarında
Siyaset

İstanbul'da Temmuz Enflasyonu: En Yüksek Artış Sağlık Harcamalarında

1 sa önce

Cem Küçük'ün Mesajları İBB Kayyum İddiasını Ortaya Çıkardı
Siyaset

Cem Küçük'ün Mesajları İBB Kayyum İddiasını Ortaya Çıkardı

1 sa önce

Yorumko SPONSORLU
Gerçek insanlar, gerçek yorumlar. Yorum yap, ek gelir elde et — kredilerini hediye çekine çevir.
Google yorumu satın al Yorum yap, kazan
Para kazandıran uygulamalar Evden ek gelir Instagram takipçi satın al Blog
SEPA.tr SPONSORLU
Türkiye'nin bağımsız SEPA, IBAN ve euro transfer rehberi. 30'dan fazla ücretsiz araç — IBAN/BIC doğrulama, transfer maliyeti, banka SEPA desteği.
IBAN Doğrulama SEPA mı SWIFT mi?
SEPA transfer ücreti Türkiye'nin SEPA başvurusu Tüm araçlar sepaturkiye.com sepaturkey.com (EN)
O
Offerqo SPONSORLU
Diş klinikleri için teklif platformu — diş bazında tedavi planı, hastanın dilinde markalı teklif, okunma anında bildirim.
30 gün ücretsiz dene Türkçe