Trabzon'un Akçaabat ilçesi Yıldızlı Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde yaşanan üzücü olayda, bir inşaat işçisi serinlemek için girdiği denizde boğuldu. Şantiye çalışanı Hüseyin Y. (37), mesai sonrası arkadaşlarıyla birlikte sahile inmiş ve yüzmeye başlamıştı. Bir süre sonra gözden kaybolan işçi için arkadaşları durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.
Arama çalışmaları ve bulunma anı
İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik, AFAD, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Denizde ve kıyı şeridinde başlatılan arama tarama faaliyetlerine dalgıç polisler de destek verdi. Yaklaşık iki saat süren çalışmaların ardından Hüseyin Y.'nin cansız bedenine kıyıdan yaklaşık 50 metre açıkta ulaşıldı. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından cenaze, Trabzon Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Olayın detayları ve tanık ifadeleri
Edinilen bilgiye göre, Hüseyin Y. bir süredir şantiyede çalışıyordu. Olay günü hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle birkaç arkadaşıyla sahile gitti. Görgü tanıkları, işçinin bir anda sulara gömüldüğünü ve bir daha yüzeye çıkmadığını ifade etti. Arkadaşlarının yardım çığlıkları üzerine çevredekiler durumu yetkililere bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Bölgede benzer olaylar ve önlemler
Karadeniz sahil şeridinde özellikle yaz aylarında boğulma vakaları sık yaşanıyor. Uzmanlar, serinlemek için denize girenlerin akıntılara karşı dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Akçaabat Belediyesi ise bölgede güvenlik önlemlerini artırmak için çalışmalar yürütüyor. Denizde cankurtaran bulunmayan kumsallarda yüzmek yerine plajların tercih edilmesi tavsiye ediliyor. Olay, bir kez daha deniz güvenliğinin önemini gözler önüne serdi.