TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

TOKİ 20 bin konut satışı başlıyor: İşte fiyat listeleri

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
TOKİ 20 bin konut satışı başlıyor: İşte fiyat listeleri

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 64 ilde satışa sunulan 20 bin konut için başvuru süreci bugün başlıyor. Proje kapsamında fiyat listeleri de kamuoyuyla paylaşıldı. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek. TOKİ'nin sosyal konut projeleri arasında yer alan bu satış, dar ve orta gelirli vatandaşlar için önemli bir fırsat sunuyor.

Başvuru Şartları ve Fiyatlar

Satışa çıkarılan konutların fiyatları şehir ve ilçeye göre değişiklik gösteriyor. İstanbul'da en düşük konut fiyatı 800 bin TL civarında seyrederken, diğer illerde bu rakam 500 bin TL'den başlıyor. Konutlar 2+1 ve 3+1 seçeneklerinden oluşuyor. Başvurular yalnızca e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilecek ve 15 gün sürecek. TOKİ, başvuru sahiplerinden herhangi bir ön ödeme talep etmiyor.

Ödeme Koşulları ve Kredi İmkanları

TOKİ, konut alıcılarına uzun vadeli ödeme seçenekleri sunuyor. Peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlenirken, kalan miktar 240 aya varan taksitlerle ödenebilecek. Ayrıca Ziraat Bankası ve Halkbank gibi kamu bankaları TOKİ konutları için özel kredi paketleri hazırlıyor. Faiz oranlarının piyasa koşullarına göre belirleneceği ve uygun şartlar sunulacağı açıklandı.

Değerlendirme ve Başvuru Süreci

Başvurular e-Devlet üzerinden yapıldıktan sonra kura yöntemiyle hak sahipleri belirlenecek. Kurada çıkan vatandaşlar, belirtilen sürede sözleşme imzalamak zorunda. TOKİ yetkilileri, başvuru yoğunluğuna dikkat çekerek vatandaşların erken başvuru yapmasını tavsiye ediyor. Geçmiş yıllarda yapılan benzer satışlarda olduğu gibi talebin yüksek olması bekleniyor.

Bu proje, hükümetin sosyal konut politikalarının bir parçası olarak görülüyor. Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını kolaylaştırmayı amaçlayan TOKİ, benzer kampanyalarla toplamda yüz binlerce konutu vatandaşlara ulaştırdı. Uzmanlar, bu tür projelerin konut piyasasına etkisini değerlendirirken, arz artışının fiyatları dengede tutabileceğini belirtiyor.

Etiketler:
TOKİkonut satışı20 bin konutTOKİ başvuruekonomisiyaset

İlgili Haberler

Otizmli çocuğu okula almayan özel koleje TİHEK’ten 150 bin TL ceza
Siyaset

Otizmli çocuğu okula almayan özel koleje TİHEK’ten 150 bin TL ceza

13 dk önce

MİT Başkanı Kalın: ABD-İran anlaşması konusunda temkinliyiz
Siyaset

MİT Başkanı Kalın: ABD-İran anlaşması konusunda temkinliyiz

14 dk önce

Kabine Bugün Beştepe'de Toplanıyor: Gündemde Dış Politika ve Ekonomi Var
Siyaset

Kabine Bugün Beştepe'de Toplanıyor: Gündemde Dış Politika ve Ekonomi Var

25 dk önce

AK Partili Zorlu'dan Azerbaycan'ın Milli Kurtuluş Günü mesajı
Siyaset

AK Partili Zorlu'dan Azerbaycan'ın Milli Kurtuluş Günü mesajı

28 dk önce