TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

TMSF, Yenidoğan çetesi hastanesini satışa çıkardı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
TMSF, Yenidoğan çetesi hastanesini satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kamuoyunda "Yenidoğan çetesi" soruşturmasıyla gündeme gelen ve yönetimi kayyuma devredilen Özel Birinci Hastanesi'ni oluşturan ticari ve iktisadi bütünlüğü resmen satışa çıkardı. Hastanenin muhammen bedeli 250 milyon TL olarak belirlenirken, ihale 18 Nisan 2025 tarihinde yapılacak. Satış, TMSF'nin el koyduğu malvarlıklarının değerlendirilmesi kapsamında gerçekleştirilecek.

Satış süreci ve ihale detayları

TMSF tarafından yapılan açıklamaya göre, Özel Birinci Hastanesi'nin ticari ve iktisadi bütünlüğü, 250 milyon TL muhammen bedel üzerinden satışa sunuldu. İhale, 18 Nisan 2025 Cuma günü saat 14.00'te TMSF İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek. Satışa ilişkin ilan, Resmi Gazete'de yayımlanarak duyuruldu. İhaleye katılmak isteyenlerin, 7 Nisan 2025 tarihine kadar gerekli belgeleri TMSF'ye teslim etmeleri gerekiyor.

Ticari ve iktisadi bütünlük, hastanenin tüm aktif ve pasifleri, çalışanları, hasta portföyü ve ticari itibarını kapsıyor. Ancak satış, hastanenin devam eden soruşturma sürecinden etkilenmeyecek şekilde yapılandırıldı. Alıcı, hastanenin faaliyetlerini sürdürmekle yükümlü olacak.

Yenidoğan çetesi soruşturması ve el koyma

Özel Birinci Hastanesi, "Yenidoğan çetesi" olarak bilinen organize suç örgütü soruşturması kapsamında TMSF tarafından kayyuma devredilmişti. Soruşturmada, hastanenin yenidoğan ünitesinde usulsüz işlemler yapıldığı, bebeklerin ölümüne neden olunduğu ve sağlık sigortası dolandırıcılığı yapıldığı iddia ediliyor. Olayın ortaya çıkmasının ardından hastanenin yönetimine el konulmuş ve TMSF tarafından atanan kayyum heyeti hastaneyi işletmeye başlamıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, aralarında doktorlar, hemşireler ve hastane yöneticilerinin de bulunduğu 30'dan fazla kişi tutuklanmıştı. Suçlamalar arasında nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma yer alıyor. Ayrıca, hastanenin bazı bebekleri gereksiz yere yoğun bakıma alarak SGK'dan haksız ödeme aldığı iddia ediliyor.

TMSF'nin satış kararı, soruşturmanın devam ettiği bir dönemde alındı. Uzmanlar, hastanenin satılmasının, hem mağdur ailelerin tazminat taleplerinin karşılanması hem de sağlık hizmetlerinin aksamaması açısından önemli olduğunu belirtiyor. Satıştan elde edilecek gelir, öncelikle kamu zararının giderilmesinde kullanılacak.

Etiketler:
TMSFYenidoğan çetesiÖzel Birinci Hastanesisatışkayyumihale

İlgili Haberler

Kırmızı Bültenle Aranan 54 Suçlu Türkiye'ye İade Edildi
Siyaset

Kırmızı Bültenle Aranan 54 Suçlu Türkiye'ye İade Edildi

16 dk önce

İBB Davası'nda adil yargılanma vurgusu: Süre itirazı yapıldı
Siyaset

İBB Davası'nda adil yargılanma vurgusu: Süre itirazı yapıldı

21 dk önce

Balçova Belediyesi'nde Başkanvekili Selahattin Yıldız Oldu
Siyaset

Balçova Belediyesi'nde Başkanvekili Selahattin Yıldız Oldu

41 dk önce

Japon Bakan Koizumi'den İstanbul'da Balık Ekmek Molası
Siyaset

Japon Bakan Koizumi'den İstanbul'da Balık Ekmek Molası

56 dk önce