TH TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Tersine göç başladı! Bayram tatilcileri dönüş yolunda: İstanbul yönünde yoğunluk oluştu

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Tersine göç başladı! Bayram tatilcileri dönüş yolunda: İstanbul yönünde yoğunluk oluştu

Kurban Bayramı tatilinin son günlerine girilmesiyle birlikte milyonlarca vatandaş dönüş yoluna geçti. Anadolu Otoyolu ile Kocaeli geçişinde İstanbul yönüne doğru trafik yoğunluğu artarken, ekipler sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle bayramın ikinci gününden itibaren başlayan dönüş hareketliliği, tatil bölgelerinden büyükşehirlere doğru adeta bir tersine göç dalgası oluşturdu. Emniyet güçleri ve Karayolları ekipleri, yoğunluğu azaltmak ve kazaları önlemek için çeşitli önlemler alırken, sürücülerin sabırlı olmaları istendi.

Bayram tatilinin son günlerinde trafik yoğunluğu

Kurban Bayramı tatilinin uzun olması nedeniyle birçok vatandaş memleketlerine veya tatil beldelerine gitmişti. Bayramın sona ermesiyle birlikte dönüş yolculukları başladı. Anadolu Otoyolu'nun Kocaeli geçişinde İstanbul istikametinde araç yoğunluğu gözle görülür şekilde arttı. Sürücüler, zaman zaman trafikte ilerlemekte zorluk çekerken, yetkililer alternatif güzergahları kullanmaları konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca TEM Otoyolu'nun İstanbul yönünde de benzer bir yoğunluk yaşandığı bildirildi.

Yetkililerden uyarılar ve önlemler

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri, dönüş yolculuğu yapan sürücüler için çeşitli önlemler aldı. Özellikle yoğunluk beklenen noktalarda ekip sayısı artırılırken, trafik akışının düzenlenmesi için ek sinyalizasyon çalışmaları yapıldı. Yetkililer, sürücülerin aşırı hız yapmamaları, emniyet kemeri takmaları ve yorgun olduklarında mola vermeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, trafik yoğunluğunun özellikle öğle saatlerinde ve akşamüzeri zirve yapması beklendiğinden, sürücülerin mümkünse bu saatlerde yola çıkmamaları önerildi.

Dönüş yolculuğunda dikkat edilmesi gerekenler

Uzun bir tatilin ardından dönüş yolculuğu yapacak sürücülerin bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Uzun süre araç kullanmak yorgunluğa ve dikkat dağınıklığına yol açabileceğinden, her iki saatte bir 15 dakika mola verilmesi öneriliyor. Ayrıca araç bakımının yapılmış olması, lastiklerin ve frenlerin kontrol edilmesi büyük önem taşıyor. Trafik yoğunluğu nedeniyle sabırsızlanan sürücülerin diğer araçlarla mesafeyi koruması ve ani manevralardan kaçınması gerekiyor. Yetkililer, kazaların büyük bir kısmının dikkatsizlik ve aşırı hızdan kaynaklandığını hatırlatarak, sürücüleri kurallara uymaya çağırdı.

Bayram tatilinin son günlerinde yaşanan bu yoğunluk, her yıl olduğu gibi bu yıl da dönüş yolculuklarının en hareketli zamanlarını oluşturuyor. Uzmanlar, bu tür dönemlerde toplu taşıma kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini belirtiyor. Ancak özel araçlarıyla seyahat edenlerin sayısı oldukça fazla. Bu nedenle, alınan önlemlere rağmen trafik yoğunluğunun devam etmesi bekleniyor. Sürücülerin birbirlerine karşı duyarlı olması ve trafik kurallarına harfiyen uyması, bayram sevincinin acıya dönüşmemesi için kritik önem taşıyor.

Etiketler:
tersine göçbayram dönüşütrafik yoğunluğuİstanbulKocaeliKurban Bayramı

İlgili Haberler

Vize'de korkunç cinayet: Yazar Ayten Öztürk yeğeni tarafından öldürüldü
Gündem

Vize'de korkunç cinayet: Yazar Ayten Öztürk yeğeni tarafından öldürüldü

14 dk önce

Kırklareli'nde kanlı miras kavgası: Yazar Ayten Öztürk yeğeni tarafından öldürüldü
Gündem

Kırklareli'nde kanlı miras kavgası: Yazar Ayten Öztürk yeğeni tarafından öldürüldü

26 dk önce

Gökyüzünde kabin memuru, parkurda maratoncu
Gündem

Gökyüzünde kabin memuru, parkurda maratoncu

26 dk önce

Tunca Nehri'nde Erkek Cesedi Bulundu: Edirne'de Olay Yeri İncelemesi
Gündem

Tunca Nehri'nde Erkek Cesedi Bulundu: Edirne'de Olay Yeri İncelemesi

30 dk önce