Bursa'da otomobiliyle ters yöne giren Büşra A., kendisini durduran polis ekiplerine saldırdı. Olayı görüntüleyen basın mensuplarına tüküren şüpheli ile yanındaki kişi güçlükle gözaltına alındı. Olay, kent merkezinde trafik akışının yoğun olduğu bir güzergâhta meydana geldi.
Trafikte tehlikeli seyir ve müdahale
Edinilen bilgilere göre Büşra A., kullandığı otomobille trafik kurallarını hiçe sayarak ters yöne girdi. Durumu fark eden çevredeki sürücülerin ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, aracı durdurarak sürücüden ehliyet ve araç belgelerini istedi.
İddiaya göre Büşra A., polislerin işlem yapma talebine sert tepki gösterdi. Sürücünün sözlü uyarılara rağmen araçtan inmeyi reddettiği, ardından ekiplere fiziksel müdahalede bulunduğu öğrenildi. Olay yerine takviye polis ekibi yönlendirildi.
Basın mensuplarına tükürdü
Yaşanan arbede sırasında bölgede bulunan basın mensupları, olayı görüntülemeye çalıştı. Büşra A.'nın bu sırada kamera ve mikrofonlara yönelerek gazetecilere tükürdüğü belirtildi. Çevredeki vatandaşların da uzaklaşmaya çalıştığı anlar, kısa süreli paniğe neden oldu.
Polis ekipleri, sürücü ve yanındaki kişiyi güçlükle kontrol altına alarak gözaltına aldı. Şüphelilerin ifade işlemleri için emniyete götürüldüğü, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Trafik güvenliği ve kamu görevlisine müdahale
Ters yönde araç kullanmak, yalnızca sürücünün değil diğer sürücülerin ve yayaların hayatını da riske atan bir ihlal olarak değerlendiriliyor. Yetkililer, bu tür durumlarda sürücülerin uyarılara uyması ve ekiplere kolaylık sağlaması gerektiğini vurguluyor.
Kamu görevlisine karşı direnme ve saldırı iddiaları ise ayrı bir hukuki süreç doğuruyor. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheliler hakkında yasal işlem başlatıldığı, soruşturmanın çok yönlü yürütüldüğü belirtiliyor.