TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Terörsüz Türkiye sürecine 'sekretarya' sabotajı! Başrolde yine Çetin Arkaş

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Terörsüz Türkiye sürecine 'sekretarya' sabotajı! Başrolde yine Çetin Arkaş

Terörsüz Türkiye sürecinin en kritik virajında sözde "İmralı Sekretaryası" sabotaja girişti. DEM Parti’nin Mersin’de düzenlediği mitingde söz alan Çetin Arkaş, Terörsüz Türkiye Komisyonu raporunu ve yasal düzenleme sürecini hedef alarak "Bizde pişman olmuş bir hal var mı?" sorusunu yöneltti. Bu açıklamalar, kamuoyunda sürecin sekteye uğratılmaya çalışıldığı yorumlarına neden oldu.

Çetin Arkaş’tan pişmanlık düzenlemesine eleştiri

Mitingde konuşan Çetin Arkaş, Terörsüz Türkiye Komisyonu’nun hazırladığı rapor ve bu kapsamda hayata geçirilmesi planlanan yasal düzenlemelere sert tepki gösterdi. Arkaş, "Bizde pişman olmuş bir hal var mı?" diyerek pişmanlık göstermiş teröristlerin affedilmesini öngören düzenlemeyi eleştirdi. Arkaş'ın bu sözleri, süreçte taraf olan kesimler arasında tartışma yarattı.

İmralı Sekretaryası’nın rolü

Terörsüz Türkiye sürecinde koordinasyonu üstlenen İmralı Sekretaryası, daha önce de benzer açıklamalarla gündeme gelmişti. Arkaş'ın mitingdeki konuşması, sekretaryanın süreci sabote etmeye çalıştığı şeklinde yorumlandı. Uzmanlar, bu tür girişimlerin toplumsal barışı zedelediğini ve sürecin başarısızlıkla sonuçlanmasına yol açabileceğini belirtiyor.

Sürecin arka planı

Terörsüz Türkiye Komisyonu, terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi ve örgütten ayrılanların topluma kazandırılması amacıyla bir dizi yasal düzenleme üzerinde çalışıyor. Bu kapsamda pişmanlık gösteren teröristlere af ve yeniden entegrasyon imkanı sağlanması planlanıyor. Ancak Arkaş'ın sözleri, bu düzenlemelerin hayata geçirilmesini zorlaştırabilir.

Terörsüz Türkiye süreci, uzun yıllardır devam eden terör sorununa kalıcı çözüm bulma amacı taşıyor. Sürecin başarılı olması için tüm tarafların yapıcı bir tutum sergilemesi gerekiyor. Ancak İmralı Sekretaryası’nın son açıklamaları, sürecin hassasiyetini bir kez daha ortaya koydu.

Etiketler:
terörsüz türkiyeçetin arkaşimralı sekretaryasıdem partimersin mitingi

İlgili Haberler

Yankı Bağcıoğlu'ndan Bahçeli'nin askeri hastane çağrısına destek: Milli güvenlik zorunluluğu
Siyaset

Yankı Bağcıoğlu'ndan Bahçeli'nin askeri hastane çağrısına destek: Milli güvenlik zorunluluğu

2 dk önce

CHP lideri Özel grup kürsüsünde: Yeni parti sinyali var mı
Siyaset

CHP lideri Özel grup kürsüsünde: Yeni parti sinyali var mı

6 dk önce

Aydın'da Kooperatif Başkanı Hüsnü Öten Gözaltına Alındı
Siyaset

Aydın'da Kooperatif Başkanı Hüsnü Öten Gözaltına Alındı

8 dk önce

Özgür Özel CHP Grup Toplantısı'nda gündemi değerlendirdi
Siyaset

Özgür Özel CHP Grup Toplantısı'nda gündemi değerlendirdi

8 dk önce