TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Tekirdağ Açıklarında Karaya Oturan Gemi Kaptanı Kurtarma Talebinde Bulunmadı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Tekirdağ Açıklarında Karaya Oturan Gemi Kaptanı Kurtarma Talebinde Bulunmadı

Marmara Denizi'nin Tekirdağ açıklarında karaya oturan Sao Tome ve Principe bayraklı kuru yük gemisinin kaptanı, henüz resmi kurtarma çalışmaları için talepte bulunmadı. Olay, 1 Nisan 2025 sabah saatlerinde meydana geldi. Geminin, yaklaşık 150 metre uzunluğunda ve 10.000 DWT taşıma kapasitesine sahip olduğu belirtiliyor. Bölgede etkili olan kuvvetli lodos nedeniyle rotasından sapan geminin, Tekirdağ'ın yaklaşık 5 mil açığında sığlığa oturduğu öğrenildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri, çevre güvenliği ve acil durum önlemleri için bölgede bekleyişini sürdürüyor.

Kaptandan Henüz Talep Yok

Yetkililer, gemi kaptanının kurtarma çalışmaları için herhangi bir talep iletmediğini doğruladı. Kaptanın, geminin durumunu değerlendirdiği ve mürettebatın güvende olduğu belirtiliyor. Gemide 12 kişilik mürettebat bulunuyor. Kaptanın, kendi imkanlarıyla gemiyi kurtarmayı deneyebileceği veya sigorta şirketiyle temas halinde olduğu tahmin ediliyor. Uzmanlar, gemi kurtarma operasyonlarının genellikle gemi sahibi veya sigorta şirketi tarafından başlatıldığını, kurtarma talebinin ise kaptan tarafından yapılması gerektiğini vurguluyor.

Deniz Trafiği ve Çevresel Risk

Olay, Marmara Denizi'ndeki yoğun deniz trafiğini etkilememiş olsa da, bölgedeki diğer gemiler için uyarı yapıldı. Geminin karaya oturduğu nokta, Tekirdağ limanına yakın bir bölgede bulunuyor. Çevre kirliliği riskine karşı ekipler, geminin yakıt tanklarının durumunu izliyor. Gemide yaklaşık 100 ton yakıt bulunduğu tahmin ediliyor. Kıyı Emniyeti ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, olası bir sızıntıya karşı tedbir aldı. Şu ana kadar herhangi bir sızıntı tespit edilmedi.

Geminin Geçmişi ve Teknik Durumu

Sao Tome ve Principe bayraklı gemi, 2008 yılında inşa edildi ve daha önce birkaç kez farklı isimlerle sefer yaptı. Geminin son limanı Rusya'nın Novorossiysk limanıydı ve Mısır'ın İskenderiye limanına gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Geminin teknik durumuyla ilgili henüz detaylı bir bilgi bulunmuyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Geminin kaptanı ve mürettebatın ifadeleri alınacak. Bakanlık yetkilileri, benzer kazaların önlenmesi için bölgedeki seyir güvenliği önlemlerinin artırılacağını duyurdu.

Son olarak, bu tür deniz kazalarının, özellikle kötü hava koşullarında sıkça yaşandığı biliniyor. Uzmanlar, gemi kurtarma süreçlerinin karmaşık ve maliyetli olduğunu, bu nedenle kaptan ve gemi sahiplerinin talepte bulunmakta gecikebildiğini belirtiyor. Ancak, can ve mal güvenliği ile çevrenin korunması açısından, kurtarma talebinin bir an önce yapılması gerektiği vurgulanıyor.

Etiketler:
Tekirdağgemi kazasıkaraya oturmaMarmara Denizikaptankurtarma

İlgili Haberler

Beytüşşebap'ta akıntıya kapılan Erkan Sak için arama çalışmaları 6. günde sürüyor
Gündem

Beytüşşebap'ta akıntıya kapılan Erkan Sak için arama çalışmaları 6. günde sürüyor

16 dk önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'a resmi ziyaret gerçekleştirdi
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'a resmi ziyaret gerçekleştirdi

26 dk önce

Gaziosmanpaşa yolsuzluk davasında ara karar: Bahçetepe'nin tutukluluğu devam ediyor
Gündem

Gaziosmanpaşa yolsuzluk davasında ara karar: Bahçetepe'nin tutukluluğu devam ediyor

31 dk önce

Adliye önünde silahlı kavga: Boşanma davası kanlı bitti
Gündem

Adliye önünde silahlı kavga: Boşanma davası kanlı bitti

35 dk önce