TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

TBMM'deki partilerden 15 Temmuz'a tepki: Millet iradesine sahip çıkıldı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
TBMM'deki partilerden 15 Temmuz'a tepki: Millet iradesine sahip çıkıldı

TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin temsilcileri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin 10. yılında bir araya gelerek ortak bir deklarasyon yayımladı. Deklarasyonda, darbe girişiminin Türk milletinin iradesine yönelik en ağır saldırılardan biri olduğu vurgulanırken, milletin demokrasiye sahip çıkarak darbecileri bozguna uğrattığı ifade edildi. Parti temsilcileri, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirterek, darbeye karşı gösterilen direnişin Türkiye'nin demokratik olgunluğunun bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Ortak deklarasyonda vurgulananlar

AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, DEM Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve DSP'den temsilcilerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda ortak bir deklarasyon kabul edildi. Deklarasyonda, 15 Temmuz gecesi bir avuç darbeci askerin tanklarla, savaş uçaklarıyla ve silahlarla TBMM'yi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni ve önemli kamu binalarını hedef aldığı hatırlatıldı. Darbecilerin milletin iradesini gasp etmeye çalıştığı ancak 7'den 70'e tüm vatandaşların demokrasi nöbetleri tutarak darbeye karşı durduğu belirtildi.

  • FETÖ'nün devlet içinde oluşturduğu paralel yapıya karşı mücadelenin süreceği
  • Demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinden taviz verilmeyeceği
  • 15 Temmuz şehitlerinin ve gazilerinin asla unutulmayacağı

Siyasi partilerin değerlendirmeleri

Toplantıda konuşan parti temsilcileri, darbe girişiminin 10. yılında FETÖ'nün hala tamamen temizlenemediğine dikkat çekti. CHP temsilcisi, "Darbeye karşı durmak hepimizin ortak sorumluluğudur. FETÖ ile mücadele yeterli değil, hukuki ve idari tedbirler artırılmalı" dedi. MHP temsilcisi ise, "15 Temmuz, milletin bekası için verdiği bir destanıdır. O gece ortaya konan irade, Türkiye'nin geleceğine yön vermiştir" ifadelerini kullandı. İYİ Parti sözcüsü, "Darbecilerle mücadele siyaset üstü bir konudur. Birlik olursak bu tür tehditlerin üstesinden geliriz" şeklinde konuştu.

FETÖ ile mücadelede yeni adımlar

Toplantının ardından ortak bir açıklama yayımlanırken, FETÖ ile mücadelede daha etkin adımlar atılması gerektiği vurgulandı. Parti temsilcileri, kamu kurumlarındaki FETÖ bağlantılı kişilerin tasfiyesi konusunda bugüne kadar önemli adımlar atıldığını ancak sürecin tamamlanması için daha fazla çaba gerektiğini belirtti. Ayrıca, 15 Temmuz'un anma etkinliklerinin her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirileceği duyuruldu.

Etiketler:
15 TemmuzFETÖdarbe girişimiTBMMsiyasi partilerdemokrasimilli irade

İlgili Haberler

Özgür Özel yeni partinin ismini açıkladı: Temmuz sonu Ağustos başı kurulacak
Siyaset

Özgür Özel yeni partinin ismini açıkladı: Temmuz sonu Ağustos başı kurulacak

13 dk önce

Kemal Okuyan: FETÖ darbe girişiminde başarılı oldu
Siyaset

Kemal Okuyan: FETÖ darbe girişiminde başarılı oldu

18 dk önce

Temmuz zammıyla memur maaş farkları netleşti: İşte meslek meslek liste
Siyaset

Temmuz zammıyla memur maaş farkları netleşti: İşte meslek meslek liste

18 dk önce

Hakan Bahçetepe'den Gaziosmanpaşa halkına: Umudunuzu kaybetmeyin
Siyaset

Hakan Bahçetepe'den Gaziosmanpaşa halkına: Umudunuzu kaybetmeyin

18 dk önce