TH TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Yaşam

Tatilciler Marmaris ve Datça'ya akın etti: 40 bin araç girişi

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Tatilciler Marmaris ve Datça'ya akın etti: 40 bin araç girişi

9 günlük Kurban Bayramı tatilini Marmaris ve Datça'da geçirmek isteyen tatilciler, ilçelere yoğun giriş yaptı. Bayram tatilinin ilk dört gününde sadece Marmaris'ten geçen araç sayısı 40 bini buldu. Datça'da da benzer bir yoğunluk yaşanırken, yetkililer sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Marmaris'te yoğunluk had safhada

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, bayram tatilinin başladığı 15 Haziran'dan itibaren Marmaris'e giriş yapan araç sayısı 41 bin 200 olarak kaydedildi. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artış yaşandığı belirtildi. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'den gelen tatilciler, ilçede otel ve pansiyonlarda yer bulmakta zorlandı.

Datça'da plajlar doldu taştı

Datça'da da benzer bir tablo söz konusu. İlçe girişinde oluşan araç kuyrukları 2 kilometreyi bulurken, ilk dört günde 12 bin araç girişi yapıldığı açıklandı. Datça Kaymakamlığı, ilçedeki doluluk oranının yüzde 95'e ulaştığını duyurdu. Tatilcilerin büyük bölümü, denize girmek ve doğal güzellikleri keşfetmek için bölgeyi tercih etti.

Yetkililerden uyarı

Muğla Valiliği, tatil süresince trafik kazalarına karşı önlemlerin artırıldığını bildirdi. Özellikle D400 karayolunda radar denetimleri sıklaştırılırken, sürücülere hız limitlerine uymaları ve emniyet kemeri takmaları çağrısı yapıldı. Ayrıca, sahil şeridinde cankurtaran ekipleri görevlendirildi.

Bayram tatilinin Marmaris ve Datça ekonomisine canlılık getirmesi bekleniyor. Esnaf, turist yoğunluğundan memnun olduğunu belirtirken, tatile gelenlerin büyük kısmının yerli turistlerden oluşması dikkat çekiyor. Bu durum, iç turizmin bölge için önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Ancak yoğunluk, altyapı sorunlarını da gündeme getirdi. Uzmanlar, Marmaris ve Datça gibi popüler destinasyonlarda sürdürülebilir turizm için kapasite planlaması yapılması gerektiğini vurguluyor.

Etiketler:
MarmarisDatçaKurban Bayramıtatilturizmaraç yoğunluğu

İlgili Haberler

Kurbanlık hayvan araçtan sarkıtılıp sürüklendi: O anlar kamerada
Yaşam

Kurbanlık hayvan araçtan sarkıtılıp sürüklendi: O anlar kamerada

6 dk önce

Gezegen Sağlığı Diyeti: Bilim insanlarının son şans dediği reçete nasıl uygulanır
Yaşam

Gezegen Sağlığı Diyeti: Bilim insanlarının son şans dediği reçete nasıl uygulanır

26 dk önce

Güneş paneli taktığı elektrikli motosikletle ücretsiz yolculuk
Yaşam

Güneş paneli taktığı elektrikli motosikletle ücretsiz yolculuk

26 dk önce

Kurban Bayramı'nda Kapadokya'da Yerli Turist Yoğunluğu
Yaşam

Kurban Bayramı'nda Kapadokya'da Yerli Turist Yoğunluğu

27 dk önce