TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Tanju Özcan'a 263 yıl hapis talebi: İddianame kabul edildi

✍️ TercihHaber 📖 1 dk okuma
Tanju Özcan'a 263 yıl hapis talebi: İddianame kabul edildi

Bolu'da belediye başkanı Tanju Özcan ve 18 kişi hakkında yürütülen 'irtikap' soruşturmasında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. İddianamede Özcan'ın da aralarında olduğu 6 tutuklu sanık için 263 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Soruşturma kapsamında belediye kaynaklarının usulsüz kullanıldığı ve şantaj yoluyla menfaat temin edildiği öne sürülüyor.

İddianame detayları

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Tanju Özcan'ın belediye başkanlığı yaptığı dönemde personel alımlarında usulsüzlük yaptığı, ihalelere başka kişi ve şirketler adına girerek haksız kazanç sağladığı belirtiliyor. Ayrıca belediyeye ait araç ve ekipmanları kendisi için kullandığı, belediye çalışanlarına maaşları karşılığında yapmadıkları işleri yapmış gibi gösterdikleri kayıtlara geçti. Özcan'ın talebi doğrultusunda şantaj yöntemiyle bazı kişilerden rüşvet alındığı da iddianamede yer alıyor.

Tanju Özcan kimdir?

Tanju Özcan, 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak seçilerek göreve başlamıştı. Daha önce iki dönem Bolu Belediye Başkanlığı yaptı. 2021 yılında hakkında başlatılan soruşturma sonucu 26 Ocak 2022'de gözaltına alındı ve ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Özcan ayrıca COVID-19 tedbirlerine aykırı hareket etmek gibi gerekçelerle de eleştirilmişti.

Bolu'da yaşanan bu gelişme, yerel yönetimlerde şeffaflık ve denetimin önemini bir kez daha gündeme getirdi. İddianamenin kabul edilmesiyle başlayacak yargı süreci, Türkiye'de belediye başkanlarının yargılanması bakımından önemli bir dava olarak değerlendiriliyor.

Etiketler:
Tanju ÖzcanirtikapBolubelediye başkanıiddianamehapis cezası

İlgili Haberler

Erdoğan: CHP'deki kriz muhalefetin iç meselesi
Gündem

Erdoğan: CHP'deki kriz muhalefetin iç meselesi

4 dk önce

2006'dan beri kayıptı! Gülcan Yazıcı dosyasında flaş gelişme
Gündem

2006'dan beri kayıptı! Gülcan Yazıcı dosyasında flaş gelişme

13 dk önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin enerji rolü perçinlendi
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin enerji rolü perçinlendi

17 dk önce

Kayıp Gülcan Yazıcı'nın Cesedi Kimsesizler Mezarlığında Bulundu
Gündem

Kayıp Gülcan Yazıcı'nın Cesedi Kimsesizler Mezarlığında Bulundu

20 dk önce