TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Tanju Özcan CHP'den istifa etti: 'Yargıya güvenim kalmadı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Tanju Özcan CHP'den istifa etti: 'Yargıya güvenim kalmadı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 'icbar suretiyle irtikap' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamalarıyla tutuklanmasının ardından bugün yazılı bir açıklama yaparak Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ettiğini duyurdu. Özcan, sosyal medyada yayınladığı mektupta, partisinin kendisine yeterli desteği vermediğini ve yargı sürecinde yalnız bırakıldığını öne sürdü. 2024 yerel seçimlerinde yeniden seçilen Özcan, iki hafta önce çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış ve yerine belediye meclis üyesi vekaleten atanmıştı.

Tutuklama süreci ve suçlamalar

Tanju Özcan, belediye başkanlığı döneminde ihalelere fesat karıştırdığı ve kişisel çıkar sağladığı iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında 15 gün önce gözaltına alınmıştı. Savcılık, Özcan'ın belediye kaynaklarını usulsüz kullandığını, bir firmayı zorla iş almaya mecbur bıraktığını ve bu yolla yaklaşık 5 milyon lira haksız kazanç elde ettiğini ileri sürdü. Mahkeme, 'icbar suretiyle irtikap' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Özcan, ifadesinde suçlamaları reddetti ve siyasi bir komplo ile karşı karşıya olduğunu iddia etti.

İstifa mektubunda neler var?

Özcan, CHP Genel Merkezi'ne gönderdiği istifa mektubunda, 'Partimin bu süreçte bana sahip çıkmadığını üzülerek gördüm. Yargıya olan güvenim kalmadığı gibi, partime olan güvenim de sarsılmıştır' ifadelerine yer verdi. Ayrıca, belediye başkanlığından uzaklaştırılmasının ardından partisinin kendisini savunmak yerine sessiz kalmayı tercih ettiğini belirtti. CHP sözcüsü ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 'Partimiz hukukun üstünlüğüne inanır. Yargı süreci sonuçlanana kadar kişiler hakkında yorum yapmak doğru değildir' dedi.

Etiketler:
Tanju ÖzcanCHP istifaBolu Belediye Başkanıtutuklamayargı

İlgili Haberler

Yarbay Halit Türkoğlu'nun İhraç Kararı Mahkemeden Döndü
Siyaset

Yarbay Halit Türkoğlu'nun İhraç Kararı Mahkemeden Döndü

3 dk önce

AKP'li yönetici bankada silahla ateş açtı: Tutuklandı
Siyaset

AKP'li yönetici bankada silahla ateş açtı: Tutuklandı

8 dk önce

CHP Derik İlçe Başkanı'nın Oğlu İspanya'da Vefat Etti
Siyaset

CHP Derik İlçe Başkanı'nın Oğlu İspanya'da Vefat Etti

14 dk önce

Bakanlık önündeki eylemde öğretmenlere gözaltı, basına kalkan engeli
Siyaset

Bakanlık önündeki eylemde öğretmenlere gözaltı, basına kalkan engeli

17 dk önce