Kağıthane'de bir galericiye ait yaklaşık 15 milyon lira değerindeki lüks otomobil, şanzıman arızası nedeniyle bırakıldığı tamirhanede test sürüşü sırasında kaza yaptı. Tamirhane sahibi Erdal A., aracı kontrol etmek için çıktığı sürüşte iddiaya göre gaza fazla basınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Çarpmanın ardından olay yerinden kaçan Erdal A., polis ekiplerince yakalandı.
Kaza anı ve sonrası
Olay, Kağıthane'nin işlek caddelerinden birinde meydana geldi. Galerici Bahadır G., 15 milyon lira değerindeki lüks otomobilini şanzıman arızası şikâyetiyle güvendiği bir tamirhaneye bıraktı. Arızayı gideren tamirhane sahibi Erdal A., aracı test etmek için direksiyona geçti. Ancak kısa süre sonra hızını kontrol edemeyen Erdal A., Caner K. yönetimindeki bir araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle her iki araçta da maddi hasar oluştu. Kazanın ardından Erdal A., aracı olay yerinde bırakarak kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan olmazken, polis ekipleri kaçan sürücüyü kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.
Soruşturma ve hukuki süreç
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Erdal A., ifadesinde kazayı kabul etti ancak kaçma nedeninin panik olduğunu söyledi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Galerici Bahadır G., aracının hasar tespiti için sigorta şirketine başvururken, hukuki yollara başvuracağını belirtti. Uzmanlar, bu tür durumlarda araç sahiplerinin tamirhaneden teslim almadan önce aracı detaylı şekilde kontrol etmesi ve test sürüşü için yazılı izin alması gerektiğini vurguluyor.