Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, AKP İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ile birlikte Bağcılar ilçesinde saha turuna çıktı. 13 Mayıs 2025 tarihinde gerçekleşen programda Karadağlı ve Özdemir, esnaf ziyaretleri yaparak vatandaşlarla sohbet etti. İkilinin turu, AKP’nin yerel seçim hazırlıkları kapsamında değerlendirildi.
Bağcılar'da esnaf ziyareti
Bağcılar’ın yoğun caddelerinde esnafla bir araya gelen Tamer Karadağlı, bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Ziyaret sırasında Karadağlı’nın özellikle kültür-sanat alanındaki projelerden bahsettiği öğrenildi. AKP İl Başkanı Abdullah Özdemir ise ilçede yapılan belediye hizmetlerini anlattı. İkili, program kapsamında birçok iş yerini gezerek talepleri dinledi.
Siyaset ve sanat buluşması
Tamer Karadağlı’nın AKP’li yöneticilerle birlikte sahada olması, kamu görevlilerinin siyasi etkinliklere katılımı açısından dikkat çekti. Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atandığından bu yana ilk kez bir siyasi parti etkinliğinde yer aldı. AKP İstanbul İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, programın “kültür-sanat buluşmaları” kapsamında düzenlendiği belirtildi. Ancak Karadağlı’nın bu tür bir etkinlikte yer alması, kamu hizmetinin tarafsızlığı ilkesi çerçevesinde tartışmalara yol açtı.
Bağcılar’daki tur, yerel basında geniş yer buldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, Karadağlı’nın tiyatro oyunları ve yeni sezon planlamaları hakkında da bilgi verdiği kaydedildi. AKP’li yöneticilerin önümüzdeki günlerde benzer ziyaretlerle İstanbul’un diğer ilçelerinde de sahaya ineceği ifade edildi.