Suriye'de Şam-Deyrizor karayolunda iki yolcu otobüsünün kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 35 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. Olay, sabah saatlerinde yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü bir bölgede gerçekleşti. Sağlık ekipleri ve kurtarma görevlileri hemen bölgeye sevk edilirken, yaralılar çevre hastanelere kaldırıldı. Yetkililer, ölü sayısının artabileceği uyarısında bulundu.
Kazanın detayları
Suriye İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kazaya karışan otobüslerden birinin Humus'tan Deyrizor'a, diğerinin ise Deyrizor'dan Şam'a sefer yaptığı belirtildi. Çarpışmanın etkisiyle her iki araç da kullanılamaz hale gelirken, yolculardan bazıları araç içinde sıkıştı. İtfaiye ekipleri, sıkışanları kurtarmak için çalışma başlattı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma aracı yönlendirildi.
Bölgedeki trafik güvenliği sorunu
Suriye'de uzun yıllardır süren iç savaş, karayollarının bakımını olumsuz etkiledi. Birçok yol ağır hasar görürken, trafik işaretleri ve aydınlatma sistemleri büyük ölçüde tahrip oldu. Uzmanlar, bu tür kazaların özellikle kırsal bölgelerde sıklaştığına dikkat çekiyor. Şam-Deyrizor güzergahı, hem askeri hem de sivil araçların yoğun olarak kullandığı bir hat olduğu için kaza riski yüksek. Yerel kaynaklar, kazanın ardından yolun bir süre trafiğe kapatıldığını ve alternatif yönlendirmelerin yapıldığını aktardı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, sürücülerin ifadelerine başvurulacağı öğrenildi. Suriye Sağlık Bakanlığı, yaralıların tedavisi için tüm imkanların seferber edildiğini duyurdu. Kazada hayatını kaybedenlerin kimlik tespit çalışmaları sürüyor. Olay, Suriye'de savaşın yanı sıra günlük yaşamı etkileyen altyapı sorunlarını bir kez daha gündeme getirdi.